AcasăPoliticaRaspunsul lui Tariceanu la noua solicitare DNA in cazul Sova

Raspunsul lui Tariceanu la noua solicitare DNA in cazul Sova

La scurta vreme dupa ce DNA-ul a cerut, o data in plus, documente detinute de Legislativ in cazul Sova, Presedintele Senatului a reactionat, anuntand ca secretarul general al acestei Camere va transmite, in timp util, inscrisurile respective catre procurorii anticoruptie.

Odata ce DNA a anuntat ca a facut o noua cerere, adresata presedintelui Senatului, prin care se solicita inscrisuri in legatura cu situatia senatorului Dan Sova, cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, institutia punctand ca „in prezenta cererea se arata ca „refuzul de punere a dispozitia DNA a inscrisurilor solicitate constituie infractiunea de obstructionare a justitiei (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)””, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anuntat ca documentele respective vor fi trimise, pana miercuri, Directiei Nationale Anticoruptie.

„De saptamana tercuta, de cand am primit acea solicitare, noi am hotarat sa sesizam Comisia Juridica (,) care sa intocmeasca toata lista de documente (..) solicitata”, a precizat Tariceanu, adaugand ca a trimis un raspuns in acest sens ministrului Justitiei – insa nu DNA-ului, cum, de altfel, a si semnalat institutia in cauza, in comunicatul dat publicitatii la inceputul acestei saptamani-prin care anunta ca Senatul e de acord, de principiul, cu solictarea DNA.

Pe scurt, Senatul se va incadra in termenul cerut de DNA, drept urmare, pana miercuri inscrisurile in cauza vor ajunge la procurori. „Astazi (luni-n.r), Biroul Permanent a hotarat, in unanimitate, sa ceara secretarului general al Senatului sa trimita pana pe data de 22 toate aceste documente solicitate”, a incheiat Tariceanu, nu inainte de a puncta ca toate documentele solicitate de catre procurorii DNA sunt publice, ca atare se regasesc si pe site-ul Camerei Superioare a Parlamentului.

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger