AcasăPoliticaRadu Mazare a venit la Curtea Suprema: Am documente suplimentare. Nu spun...

Radu Mazare a venit la Curtea Suprema: Am documente suplimentare. Nu spun ca nu am emotii

Primarul constantean a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand la el o „gentuta” cu mai multe documente, care sa demonteze acuzatiile care i se aduc, de catre procurorii DNA.

Radu Mazare a ajuns la Instanta Suprema dimineata, in jurul orei 9. „Am documente. Alte documente decat cele depuse acum saptamani (…) am documente suplimentare”, a precizat edilul constantean, oferindu-se apoi sa le arate anumite tarife la activitati ce tin, printre altele, de curatenie stradala – mai precis de maturat, valabile in Constanta, si despre care edilul spune ca sunt mai mici comparativ cu alte orase, ca urmare nu s-ar putea vorbi de un prejudiciu, cum i se imputa de catre oamenii legii.

Va amintim ca procurorii anticoruptie au constestat decizia ICCJ, dupa ce magistratii au dispus, in urma cu aporximativ doua saptamani, ca edilul sa fie cercetat in libertate, dupa ce, anterior, DNA dispusese retinerea acestuia, pentru 24 de ore, acuzandu-l de fapte de coruptie. „Nu spun ca nu am emotii. sunt convins si imi doresc si cred ca voi avea parte de judecatori care sa aiba aceeasi rabdare ca cei care m-au judecat acum doua saptamani sau acum un an de zile”, a concluzionat Radu Mazare.

Mai precis, in acest dosar, DNA il acuza pe primarul constantean de „luare de mita (trei infractiuni), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese (doua infractiuni)”, fiind cercetat, printre altele, pentru ca, in perioada 2008-2014, cu ajutorul afaceristului Sorin Strutinsky, cercetat in acelasi dosar, ar fi primit de la o firma, sustin procurorii, „peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului”.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger