AcasăPoliticaPSD si PNL s-au inteles sa se certe in continuare

PSD si PNL s-au inteles sa se certe in continuare

Liberalii si social-democratii au mutat disputa din zona alesilor locali in cea a parlamentarilor. Si asta in conditiile in care liderii PNL si PSD au stabilit, la intalnirea de duminica seara, sa o lase mai usor cu scandalul.

Liberalii si pesedistii vorbesc impreuna, dar se inteleg separat
PNL vrea sa-I forteze mana lui Victor Ponta sa organizeze rapid alegeri parlamentare partiale

Dupa impacarea din dormitor, despre care vorbea deunazi  vicepresedintele PNL Mircea Diaconu, uselistii sunt pe cale sa se ia din nou de par in sufragerie. Motivul, de aceasta data, il reprezinta alegerile partiale parlamentare care, in opinia liberalilor, ar trebui organizate cat mai repede.  Si de aceasta data insa, punctul de vedere al PNL-ului da peste cap planurile PSD-ului, premierul Victor Ponta facand tot posibilul pentru a amana o decizie in acest sens, precizand ca isi doreste ca alegerile sa fie facute la pachet, intr-o singura zi.  Doar ca liberalii fie nu mai au rabdare si vor sa ocupe cat mai repede locurile ramase libere dupa plecarea lui Dan Radu Rusanu, Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, fie vor sa-i provoace pe partenerii social-democrati.

“Legea nu prevede ca trebuie sa asteptam sa se formeze «pachete» de parlamentari. Din contra. Data fiind situatia de fata, cand au ramas sapte locuri vacante, Legea nr. 35/2008 impune in sarcina Guvernului obligatia de a organiza alegeri in respectivele colegii, «doar daca nu ar urma sa aiba loc cu mai putin de 6 luni inainte de termenul stabilit pentru alegerile parlamentare»”, a explicat deputatul PNL Alina Gorghiu, aratand ca se impune organizarea alegerilor parlamentare partiale. ”Guvernul trebuie sa asigure realizarea interesului public, programand alegerile partiale in functie de importanta acestora, nu de bugetul care va fi implicat sau de numarul de colegii vacantate. Iar lucrurile trebuie discutate in USL”, a conchis  Alina Gorghiu.

[poll id=”607″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger