AcasăPoliticaPSD se macina din interior

PSD se macina din interior

La fel ca  la prezidentialele din 2004 si 2009, masinaria PSD s-a defectat in ultimul moment, prostia si tradarea inecandu-i motorul.

Dupa ce au pierdut lupta electorala, pesedistii se razboiesc acum intre ei

Dupa zece ani de la infrangerea usturatoare pe care a suferit-o Adrian Nastase, social-democratii demonstreaza: unu – ca nu au capacitatea sa invete din greseli si doi – ca sunt blocati in acelasi scenariu. In aroganta care-i caracterizeaza, pesedistii prefera mai degraba sa piarda, decat sa lase puterea in mana unuia de-al lor. Si cum Victor Ponta dadea semne clare ca s-a cam saturat de fitele si problemele colegilor de partid, acestia i-au intors „favoarea”, punand serios umarul la esecul acestuia. Acum, aceiasi pesedisti, care au dat-o repetat in bara, vor sa vada sange, sa cada capete, sa se convoace congresul etc.

Negoita nu mai vrea la guvernare

Printre masurile propuse de pesedisti, cea mai radicala a fost cea a vicepresedintelui Robert Negoita. „Sa iesim de la guvernare”, le-a cerut scurt colegilor. „Cred ca este o lectie pentru noi si cred ca ar trebui sa facem un pas in lateral, poate chiar in spate, si da si noi am simtit nevoia de un altfel de politica. Cred ca dupa acest vot ar trebui sa dam ocazia echipei domnului Iohannis sa vina sa guverneze si sper sincer ca ne va demonstra cum se poate o altfel de politica de unde sa invatam cu totii. Nu mai trebuie sa tinem de aceasta guvernare, ci dimpotriva”, a mai spus Robert Negoita.

Vor sa-i rada mustata lui Dragnea

Pentru ca nu era in avantajul lor, social-democratii au trecut repede peste propunerea lui Negoita, mai ales ca multi dintre ei au venit la partid cu un singur gand: sa-l calce in picioare pe Liviu Dragnea. Asa cum era de asteptat, tonul l-a dat Dan Sova, adversar declarat al lui Dragnea in partid. „Cred ca domnul Liviu Dragnea, pe care il stiu un om politic serios, un barbat serios, va trebui sa faca un pas in spate pentru ca in mod evident aceasta campanie a fost pierduta din vina domniei sale. Deocamdata spun ca ceea ce ar trebui sa faca domnul Dragnea din proprie initiativa este sa faca un pas spate. Este o problema de coordonare de la centru, cred ca e necesar un pas in spate al lui Liviu Dragnea”, a afirmat Sova. Declaratia acestuia a fost muzica-n urechile lui Marian Vanghelie, care a si iesit la rampa cu acelasi refren. „Este un rezultat foarte prost, de neasteptat.  (…) Pe fondul de organizare sunt niste oameni care sunt raspunzatori. Au fost deficiente de organizare si de comunicare. Toti cei care au fost directori, directori-adjuncti sa isi dea demisia. Da, si Liviu Dragnea trebuie sa isi dea demisia”, a precizat Vanghelie.  In replica, presedintele executiv al PSD a anuntat ca pana la demisia lui s-ar putea sa vedem niste excluderi din partid, mesajul vizandu-i in principal pe Sova si Vanghelie.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger