Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Pruna a dat ochii cu Bejan, la bilantul ANP

Pruna a dat ochii cu Bejan, la bilantul ANP

Autor:

In prezenta ministrului Justitiei, conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a prezentat bilantul institutiei pe anul recent incheiat.

 

12650940 1236203293105540 1030532790157318688 n minitru 350x278 Pruna a dat ochii cu Bejan, la bilantul ANPPrilej cu care Raluca Pruna l-a intalnit pe Catalin Bejan, directorul general al ANP, cel caruia a anuntat ca i-a cerut demisia- dupa izbucnirea scandalului legat de numarul mare de ‘lucrari stiintifice’ semnate de persoane aflate in spatele gratiilor, numarul acestora depasind 300 in cursul anului 2015, ministrul Justitiei a anuntat ca -dar ca acesta a ales sa nu faca acest pas inapoi.

De altfel, Bejan a subliniat, miercuri, ca “demisia e un act unilateral”, adaugand ca seful ANP nu este direct responsabil de modul in care se fac eliberarile conditionate.

Totodata, intrebata cum anume a decurs intalnirea cu Bejan, avand in vedere aceste considerente, Pruna a oferit urmatorul raspuns: “a fost intalnire foarte buna (…) o intalnire de bilant, in care facem o lista a ceea ce s-a realizat si ne propunem obiective pentru 2016”.

In alta ordine de idei, sefa de la Ministerul Justitiei a precizat ca in perioada urmatoare se intentioneaza sa se construiasca penitenciare noi, dar ca acest aspect nu va rezolva complet suprapopularea acestor centre de detentie. Ca urmare, o solutie viabila, in opinia ministrului ar fi investirea in sistemul de probatiune. “Cred ca masura cea mai eficienta, pe termen scurt si mai putin costisitoare este investirea in sistemul de probatiune (…) creat in 2013”, e de parere Pruna, ministrul admitand ca in aceasta privinta sunt putine resurse umane si multe persoane sub supraveghere.

sursa foto: Facebook/Raluca Pruna    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!