AcasăPoliticaProtest al ciobanilor, la Parlament. Presedintele Senatului, concluzii dupa discutiile cu oierii...

Protest al ciobanilor, la Parlament. Presedintele Senatului, concluzii dupa discutiile cu oierii nemultumiti

Crescatorii de oi care au ajuns inca de dimineata in zona Palatului Parlamentului si-au transmis nemultumirile nu doar din strada, ci si din interiorul cladirii ce adaposteste sediul alesilor neamului.

Dupa ce intr-o prima faza, respectiv dimineata, si-au strigat nemultumirile fara de modificarile aduse Legii vanatorii (407/2006), in perimetrul in care au primit autorizatie de la primarie, odata cu trecerea timpului, tensiunile in randul crescatorilor de oi au crescut din ce in ce mai mult, pana la momentul in care oamenii au trecut de gardurile plasate de jandarmi, au inconjurat cladirea Parlamentului si, la un moment dat au intrat – o parte dintre ei -chiar in curtea sediului Legislativului.

Ulterior, din randul ciobanilor nemultumiti, printre altele, de faptul ca li se limiteaza numarul de caini de la stane, dar si perioada de pasunat, respectiv de restrictia ca, in intervalul 6 decembrie -24 aprilie, sa iasa cu oile la pasunat -inclusiv pe propriile terenuri-s-au ales mai multi reprezentanti care au intrat in cladire si au discutat chiar cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ulterior si cu al sau coleg din fruntea ALDE, nimeni altul decat fostul ministru al Agriculturii, dar si cu alti parlamentari.

Ulterior discutiilor cu o parte a protestatarilor, politicianul a precizat ca urmeaza sa discute cu seful Guvernului in privinta nemultumirilor crescatorilor de oi. „Am dorit sa-i ascultam. (…) Aceste revendicari, dupa ce le-am ascultat, sigur ca mi se par corecte. (…) Le-am propus (…) sa vorbesc cu primul-ministru, domnul Ciolos, sa ii transmit aceste revendicari, cu rugamintea sa fie preluate si rezolvate printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, care trebuie sa fie promovata de Ministerul Mediului, impreuna cu Ministerul Agriculturii”, a mentionat Tariceanu.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger