Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Proiectul legii pensiilor pentru militari, aprobat de Guvern. Ponta: Nu sunt pensii speciale!

Proiectul legii pensiilor pentru militari, aprobat de Guvern. Ponta: Nu sunt pensii speciale!

Autor:

In sedinta de Guvern de miercuri a fost adoptat proiectul legii pensiilor pentru militari, aspect anuntat de catre seful Executivului, care a tinut sa inlature din capul locului orice dubiu in acest sens, precizand ca acestea nu se pot considera pensii speciale.

 

Ponta la sedinta de guvern Proiectul legii pensiilor pentru militari, aprobat de Guvern. Ponta: Nu sunt pensii speciale!Asadar, nu se pot compara, de exemplu, cu pensiile alesilor, cum s-ar fi putut crede. “Nu sunt pensii speciale (…) doar indreptam greselile care s-au facut in trecut. Si cred ca era necesar acest lucru”, a explicat premierul Ponta masura ce vizeaza pensionarii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

S-a intamplat in pragul Zilei Fortelor Terestre, eveniment dedicat militarilor. Ocazie cu care primul ministru le-a transmis, inca din debutul sedintei saptamanale a Executivului, urari de bine, multumindu-le pentru serviciul adus tarii, anuntand, totodata, vestea buna care li se adreseaza.

“Proiectul de Lege instituie reglementari prin care se revine, de principiu, la regulile care caracterizau sistemul pensiilor militare de stat. Vor exista pensii de serviciu, pensii de invaliditate si pensii de urmas. Pensiile de serviciu vor fi: pensia de serviciu pentru limita de varsta (in care limitele sunt cele prevazute de legislatia actuala si cresc, gradual, de la 55 de ani la 60 de ani), pensia de serviciu anticipata si pensia de serviciu anticipata partiala”, anunta Executivul.

Asadar, la circa cinci ani de cand pensiile reprezentantilor acestei bresle au fost revizuite, legea care “indreapta greselile” in cazul militarilor urmeaza sa fie trimisa Parlamentuui, pentru dezbatere si adoptare, odata ce a primit unda verde de la Guvern.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!