AcasăPoliticaProiectul legii pensiilor pentru militari, aprobat de Guvern. Ponta: Nu sunt pensii...

Proiectul legii pensiilor pentru militari, aprobat de Guvern. Ponta: Nu sunt pensii speciale!

In sedinta de Guvern de miercuri a fost adoptat proiectul legii pensiilor pentru militari, aspect anuntat de catre seful Executivului, care a tinut sa inlature din capul locului orice dubiu in acest sens, precizand ca acestea nu se pot considera pensii speciale.

Asadar, nu se pot compara, de exemplu, cu pensiile alesilor, cum s-ar fi putut crede. „Nu sunt pensii speciale (…) doar indreptam greselile care s-au facut in trecut. Si cred ca era necesar acest lucru”, a explicat premierul Ponta masura ce vizeaza pensionarii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

S-a intamplat in pragul Zilei Fortelor Terestre, eveniment dedicat militarilor. Ocazie cu care primul ministru le-a transmis, inca din debutul sedintei saptamanale a Executivului, urari de bine, multumindu-le pentru serviciul adus tarii, anuntand, totodata, vestea buna care li se adreseaza.

„Proiectul de Lege instituie reglementari prin care se revine, de principiu, la regulile care caracterizau sistemul pensiilor militare de stat. Vor exista pensii de serviciu, pensii de invaliditate si pensii de urmas. Pensiile de serviciu vor fi: pensia de serviciu pentru limita de varsta (in care limitele sunt cele prevazute de legislatia actuala si cresc, gradual, de la 55 de ani la 60 de ani), pensia de serviciu anticipata si pensia de serviciu anticipata partiala”, anunta Executivul.

Asadar, la circa cinci ani de cand pensiile reprezentantilor acestei bresle au fost revizuite, legea care „indreapta greselile” in cazul militarilor urmeaza sa fie trimisa Parlamentuui, pentru dezbatere si adoptare, odata ce a primit unda verde de la Guvern.

author avatar
Cristina Stefan
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger