Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Proiectul care ii scapa pe corupti de incatusare a trecut de Comisia Juridica din Senat

Proiectul care ii scapa pe corupti de incatusare a trecut de Comisia Juridica din Senat

Autor:

Un prim pas pentru proiectul legislativ care prevede ca persoanele cercetate pentru fapte de coruptie sa nu mai fie scoase in spatiul public purtand catuse.

 

serban nicolae1 1 350x260 Proiectul care ii scapa pe corupti de incatusare a trecut de Comisia Juridica din SenatPropunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala a trecut, marti, de Comisia Juridica din Senat.

E important de precizat faptul ca demersul initiat de catre social-democratul Serban Nicolae are in vedere doua forme de arestare preventiva- arestul sever cel la domiciliu, dar si ca prevede, printre altele, faptul ca incatusarea este o masura exceptionala. “Inculpatul fata de care s-a dispus una din masurile preventive (…) nu este incatusat in nicio imprejurare, cu exceptia celor cercetati pentur infractiuni comise prin acte de violenta, a celor care s-au sustras urmaririi penale, precum si a inculpatilor care s-au opus masurii dispuse”, prevede proiectul mentionat.

Pasul pe care il va urma, in perioada urmatoare, demersul legislativ menit sa ii scape pe corupti de incatusare, va fi votul in plenul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, pentru ca apoi sa ajunga la Camera, deputatii avand ultimul cuvant de spus in aceasta chestiune, in calitate de for decizional.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!