AcasăPoliticaProcurorii l-au retinut pe arhitectul-sef de la Primaria Baia Mare

Procurorii l-au retinut pe arhitectul-sef de la Primaria Baia Mare

La o zi de cand fusesera facute perchezitii la sediul primariei conduse de Catalin Chereches, aflat in arest preventiv, iar arhitectul-sef ajunsese la audieri, s-a aflat ca procurorii au luat decizia retinerii acestuia din urma, la finele discutiilor.

Astfel ca Mircea Dinculescu, pe care procurorii il acuza de luare de mita in forma continuata, a petrecut noaptea de joi spre vineri in custodia oamenilor legii, urmand ca in cursul acestei zile sa fie dus in fata magistratilor de la Tribunalul Cluj. In cazul sau, anchetatorii DNA de la Biroul Teritorial Baia Mare propun masura arestului preventv pentru 30 de zile.

In acelasi dosar mai este cercetat – fiind plasat, de joi incepand, sub control judiciar, pentur 60 de zile- si un om de afaceri, acuzat de dare de mita, in forma continuata, anunta DNA, intr-un comunicat.

In dreptul acuzatiilor formulate pe numele arhitectului-sef, procurorii noteaza, printre altele, faptul ca „in perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, in calitate de arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, a pretins si primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihaita suma de 5.000 euro, in vederea sprijinirii acestuia pentru obtinerea aprobarii receptiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizatia de construire”, dar si ca „in acelasi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro”.

sursa foto: ziarmm.ro

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger