AcasăPoliticaProcurorii il trimit pe Blaga in judecata

Procurorii il trimit pe Blaga in judecata

Vasile Blaga va ajunge in fata instantei

Liberalul Vasile Blaga va ajunge in fata magistratilor de la Curtea Suprema, in dosarul in care procurorii anticoruptie ploiesteni il acuza de trafic de influenta, in dosarul finantarii PDL.

Vasile Blaga va ajunge in fata instantei

Acuzatiile care i se aduc au legatura cu perioada 2011-2012, cand procurorii sustin ca Blaga ar fi primit in total, in patru ocazii, de la o firma a afaceristului Horatiu Berdila, nu mai putin de 700.000 de euro, „in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale”.

Fostul secretar general al Partidului Democrat Liberal, de pe vremea cand formatiunea in cauza era la guvernare, e cercetat la momentul de fata sub control juridiciar.

Initial in acelasi dosar fusese cercetat si fostul primar democrat-liberal din Piatra Neamt, aflat momentan in spatele gratiilor, insa luni, din comunicatul in care se anunta deferirea catre instanta a fostului co-presedinte PNL, rezulta ca anchetatorii au dispus disjungerea cauzei si cercertarea separata a lui Stefan. De altfel, sustin procurorii, o mare parte din suma invocata in spetalui Blaga ar fi fost primita tocmai prin intermediul fostului primar Gheorghe Stefan, si anume o jumatate de milion de euro, restul parvenindu-i, adauga anchetatorii, prin intermediul unei alte persoane.

Cititi si: Dosarul Blaga, „sablon” pentru mecanismul de coruptie al partidelor!

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat de mult a supt asta de la ugerul banilo publici,drept urmare i-a crescut masa musculara din jurul ventuzei,exagerat de mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger