AcasăPoliticaProcurorii cer aviz in vederea retinerii unui deputat PMP, in dosarul Carpatica...

Procurorii cer aviz in vederea retinerii unui deputat PMP, in dosarul Carpatica Asig

Un alt ales al neamului a intrat in atentia anchetatorilor anticoruptie, care vor incuviintarea retinerii lui. Este vorba despre finul Elenei Udrea, Adrian Gurzau.

Dupa ce procurorii l-au audiat, in cursul noptii trecute, marti in jurul pranzului reprezentantii DNA au facut public faptul ca au facut pasii necesari in vederea obtinerii unui aviz, de la Camera, in vederea retinerii si arestarii deputatului Gurzau.

Asupra lui Adrian Gurzau, seful PMP Cluj si finul Elenei Udrea, fosta sefa a formatiunii conduse actualmente de Traian Basescu fiind nasa de botez a copilasul lui Gurzau, planeaza suspiciunea de trafic de influenta. Cel putin asta se mentioneaza in comunicatul facut public din directia DNA, prin care se face cunoscut faptul ca sefa DNA a trimis la Parchetul General referatul in cauza de fata, urmand ca procurorul sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte sa sesizeze ministrul Justitiei, care, la randul sau, sa ceara conducerii Camerei incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a parlamentarului care, in vara, a candidat la alegerile locale sperand sa obtina dreptul de a ocupa fotoliul de primar al Clujului.

Cererea este formulata in acelasi dosar in care deunazi au mai fost retinute trei persoane– Angela Toncescu, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig S.A. Sibiu, Dan Hosu, sotul fostei sefe a DIICOT, Georgiana Hosu, precum si Ion Sorin Tatu, ambii in calitate de administratori de fapt ai unei societati comerciale cu activitate in domeniul asigurarilor, din cate mentionau, deunazi, procurorii. Cei trei urmeaza sa ajunga, marti, in fata magistratilor Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva.

Ce sustin procurorii in privinta deputatului

De altfel, in cazul parlamentarului intrat in vizorul lor in dosarul Carpatica Asig, procurorii sustin ca in decursul anului trecut, Toncescu i-ar fi promis lui Gurzau, „deputat in Parlamentul Romaniei si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si S.C. CARPATICA ASIG SA, in calitate de beneficiar”. Totodata, procurorii sustin si faptul ca acel contract a fost incheiat, pe 2 noiembrie 2015 si ca „obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de ”relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing”, pe o durata minima de 5 ani. (…) Contractul incheiat a fost pagubos pentru CARPATICA ASIG SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute”.

Totodata, anchetatorii noteaza in solicitarea adresata Parlamentului si faptul ca „in schimbul acestor promisiuni si, ulterior, in schimbul incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, inculpatul Gurzau Adrian a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat sa fie influentat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea anterioara”.

sursa foto: Facebook

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger