AcasăPoliticaProcurorii au anuntat: Cancescu, trimis in instanta intr-un alt dosar

Procurorii au anuntat: Cancescu, trimis in instanta intr-un alt dosar

Ziua de luni a venit cu o veste din directia DNA-ului Brasov, despre Aristotel Cancescu, fostul numar 1 in cadrul Consiliului Judetean Brasov, dar si cu privire la alte sapte persoane fizice si trei juridice. Toti cei 11 au fost trimisi in judecata in acelasi dosar, cauza urmand sa ajunga pe masa magistratilor de la Tribunalul Brasov.

Pentru Cancescu este al saselea dosar in care procurorii anticoruptie l-au trimis in fata instantei. De aceasta data, fostul presedinte de Consiliu Judetean, aflat la momentul de fata sub control judiciar, este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, din cate rezulta din comunicatul DNA.

Din rechizitoriul facut public rezulta, prrintre altele, ca perioada iulie 2012 – martie 2013, Cancescu, la momentul respectiv presedinte al CJ Brasov si de ordonator principal de credite, „in intelegere cu inculpatul Matei Gavril, la data faptelor consilier judetean, cu incalcarea prevederilor legale, l-a determinat pe directorul general al Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Brasov, inculpata Martin Virginia, fie direct, fie prin intermediul directorului D.I.U.A.T. Emil Cirica, sa solicite Consiliului Judetean Brasov suplimentarea bugetului de venituri si cheltuieli al institutiei publice (prin mai multe adrese emise in perioada iulie- decembrie 2012), astfel incat sa fie achizitionate mai multe produse si lucrari prestabilite la valori nejustificat de mari sau care nu erau necesare institutiei, iar achizitiile sa fie fractionate pentru a se recurge la proceduri de achizitie directa”.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger