AcasăPoliticaPrimarul orasului moldovean Balti, retinut de procurori

Primarul orasului moldovean Balti, retinut de procurori

Dupa retinerea fostului premier moldovean, Vlad Filat, un alt inalt demnitar de peste Prut a ajuns in vizorul procurorilor de la Chisinau.

Este vorba despre edilul localitatii Balti, Renato Usatii, care a aflat, vineri, ca Procuratura Generala a decis retinerea sa pentru 72 de ore, pentru acuzatia de violare a corespondentei.

Decizia procurorilor a fost luata seara trecuta, fiind secondata de perchezitii la locuinta primarului, dar si la sediul formatiunii pe care o conduce, Partidul Nostru.

Din imaginile ajunse pe Internet se observa ca Usatii a fost preluat chiar de pe aeroportul din capitala Moldovei, unde politicianul se afla vineri, dupa ce revenise dintr-o deplasare in Rusia, si dus la audieri.

Aparatoarea legala a lui Usatii a anuntat deja ca va contesta masura, potrivit protv.md. Potrivit avocatei primarului, verificarile anchetatorilor care se ocupa de cercetarile din acest dosar nu ar fi scos la iveala probe concludente pentru acestia din urma. „La perchezitii nu s-a gasit nimic. Acum are statut de banuit. (…) Pledeaza nevinovat”, a mentionat Ana Ursachi, conform aceleiasi surse.

sursa foto: protv.md

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger