AcasăPoliticaPrimarul Neculai Ontanu, suspendat din functie

Primarul Neculai Ontanu, suspendat din functie

In ziua in care s-a aflat ca instanta a admis cererea procurorilor privind arestarea preventiva a primarului sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu a fost suspendat din aceasta functie.

Despre Neculai Ontanu se poate spune ca a primit doua lovituri grele in aceeasi zi: intai a ajuns sa fie arestat, iar apoi a ramas si fara prerogativele functiei pe care o ocupa de aproximativ 16 ani, mai exact din anul 2000.

Decizia in privinta suspendarii din postura de primar, luata de Institutia Prefectului Capitalei, condusa de Paul Nicolae Petrovan, dupa ce a primit oficial decizia Curtii de Apel Bucuresti, pronuntata in cursul acestei zile, in jurul pranzului, a fost anuntata in cursul dupa-amiezii, prin intermediul unui comunicat. In care se mentioneaza faptul ca „Prefectul Municipiului Bucuresti a emis Ordinul nr 221/25.03.2016, prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al primarului Neculai Ontanu”, dar si faptul ca edilul a fost anuntat despre acest lucru.

Ca urmare a deciziei Prefectului, atributiile edilului vor fi preluate de viceprimarul sectorului 2, Mugur Toader.

Va reamintim ca judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a admis, vineri, propunerea formulata de catre procurorii DNA, care il acuza pe primarul Ontanu de luare de mita, dupa ce seara trecuta a ramas in pronuntare. Intre timp, edilul a ajuns acasa, de vreme ce ordonanta de retinere pe numele sua expirase, insa odata ce a aflat decizia instantei- una care nu e definitiva, deci poate fi contestata, insa e executorie- a mers de bunavoie la Arestul Central.

author avatar
Cristina Stefan
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger