AcasăPoliticaPrimarul localitatii Jilava, retinut

Primarul localitatii Jilava, retinut

Adrian Mladin (foto) si Marian Cristinel Bagiu au pus la dispozitia DNA inregistrari care probau vinovatia lui Cristian David

Primarul Mladin a ajuns din nou in vizorul anchetatorilor anticoruptie. Dupa ce au facut, deunazi, mai multe perchezitii in Jilava si audieri, procurorii au anuntat, in aceasta dimineata, faptul ca edilul localitatii ilfovene a fost retinut pentru 24 de ore.

Adrian Mladin, primarul din Jilava

Adrian Mladin e cercetat pentru luare de mita, spalare a banilor si fals in declaratii, in timp ce o alta persoana in cazul careia s-a luat o masura similara, mai exact Marian Constantin, adinistrator de firma, e acuzat de dare de mita, spalare a banilor si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, in dreptul numelui sau fiind retinute 79 de astfel de acte materiale.

Atat edilul ilfovean, cat si celalat barbat cercetat in acest caz urmeaza sa fie dusi, miercuri, in fata instantei, cu propunere de arestare  preventiva pentru 30 de zile. Judecatorii de la Tribunalul Bucureşti vor fi cei care decid daca o astfel de masura se impune sau nu.

Intre timp, va precizam si ca in dreptul acuzatiilor aduse celor doi, procurorii DNA mentioneaza, printre altele, faptul ca ar avea probe si date din care sa rezulte ca in aprilie 2010, primarul Mladin „s-a inteles cu inculpatul Constantin Marian şi cu o alta persoana, ca acestia din urma sa infiinteze o societate comerciala in scopul de a obtine contracte publice de la primaria comunei Jilava”, Constantin fiind si asociatul majoritar. Doua luni mai tarziu, sustin anchetatorii in comunicatul facut public in acest caz, ” la nivelul comunei Jilava, a fost initiata licitatia publica in vederea incheierii acordului cadru denumit,,lucrari de constructii civile – reparatii si reabilitare constructii existente si executie constructii noi” cu o valoare estimata de 9,5 milioane de euro. Acordul cadru prevedea incheierea, in urmatorii patru ani, a mai multor contracte subsecvente cu societatea castigatoare pentru 18 obiective de investitii de interes local la nivelul comunei Jilava”, iar „Mladin Adrian a facut demersuri, astfel incat sa fie formata o asociere cu alte firme, al carei lider sa fie insa firma nou infiintata”, „in urma licitatiei organizate a fost declarata castigatoare asocierea de firme unde lider era societatea comerciala a inculpatului Constantin Marian”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger