AcasăPoliticaPrima reactie a parlamentarului Rizea, dupa votul din plen: "A fost un...

Prima reactie a parlamentarului Rizea, dupa votul din plen: „A fost un examen greu”

DNA il vindeca pe Cristian Rizea de febra electorala

Odata ce a scapat ca prin urechile acului, a se citi la o diferenta de doar doua voturi, de avizarea, in plenul Camerei, a cererii DNA-ului si in privinta arestarii preventive, odata ce aceea privind retinerea sa trecuse la vot, Cristian Rizea a parasit Palatul Parlamentului.

„Delatiunea a ajuns un sport national”, a deplans Rizea, la iesirea din sala de plen, la finele procedurilor de vot. „Nu mi-e frica decat de Dumnezeu, ma consider total nevinovat”, a adaugat parlamentarul.

Cum a mai subliniat deja si in alte randuri, Rizea se declara decis sa isi dovedeasca nevinovatia in acest caz, in care procurorii il suspecteaza de trafic de influenta, spalarea banilor si influentarea declaratiilor. „Am incredere in justitie, in sistemul juridic din Romania si-mi voi dovedi nevinovatia. A fost un examen greu pe care, asta e, trebuia sa-l trec (…) niciodata nu am fost audiat pe aceasta speta”, a precizat Rizea, reiterand ca singura proba din dosar e denuntul unui martor, care a ajuns sa fie privat de libertate.

Anterior, inaintea votului,  social-democratul sustinea, de la tribuna salii de plen, faptul ca „Justitia nu inseamna arestari preventive” si, desi nu le-a cerut colegilor sai, textual, cum anume sa voteze aceasta cerere a procurorilor, a mentionat urmatoarele aspecte: „printr-un vot negativ la propunerea procurorilor de arestare preventiva a mea, nu ma ajutati pe mine, nu-l favorizati pe Cristian Rizea si nu blocati justitia, stimati colegi, dimpotriva, ancheta merge mai departe. Insa ceea ce refaceti (…) este normalitatea si legalitatea unei anchete judiciare”.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger