AcasăPoliticaPrima reactie a lui Filat dupa pronuntarea sentintei

Prima reactie a lui Filat dupa pronuntarea sentintei

Odata condamnat de magistratii de la Judecatoria Buiucani la 9 ani de inchisoare cu executare, fostul sef al Guvernului moldovean isi pune sperantele in apel, dar si in CEDO.

Pana sa plece din sala de judecata in care s-a facut publica decizia judecatorilor, fostul premier de la Chisinau a facut cateva scurte mentiuni, in fata camerelor de luat vederi. Si, din cate au prezentat televiziunile locale, Filat a vorbit despre „o sentinta ilegala”, anuntand ca o va ataca la o instanta superioara.

„Faptul ca acest proces nu a fost public a dus la asemenea sentinta. (…) Trebuia sa vedeti si ce proba au existat in acest dosar (…) Mai este si Curtea Europeana pentru Drepturile Omului”, a precizat politicianul vizat de acuzatii ale procurorilor moldoveni in dosarul in care se ancheteaza devalizarea Bancii locale de Economii. Intrebat daca isi pune, practic, speranta in CEDO, fostul premier moldovean a dat un raspuns din care reiese ca speranta lui se leaga si de oamenii din tara al carei premier a fost „la mine speranta este ca oamenii din tara asta se vor trezi foarte rapid si vor face in asa fel incat sa traiasca liberi”.

E important de mentionat faptul ca si acuzarea- care ceruse o pedeapsa si mai mare decat cea dictata de instanta de fond, respectiv de 19 ani de inchisoare -e hotarata sa inainteze apel.

sursa foto: captura youtube/ZdG.md

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger