AcasăPoliticaPresedintele si premierul, reactii dupa prabusirea elicopterului in care se afla ambasadorul...

Presedintele si premierul, reactii dupa prabusirea elicopterului in care se afla ambasadorul roman

Atat Klaus Iohannis, cat si Victor Ponta au facut precizari despre starea diplomatului Emilian Ion, aflat la bordul elicopterului care s-a prabusit in nordul acestui stat, confirmand ca ambasadorul roman in Pakistan e in afara oricarui pericol. Totodata, cei doi lideri au transmis si mesaje de condoleante statelor ai caror cetateni au pierit in cumplitul accident aviatic.

Presedintele a facut cateva precizari la inceputul declaratiilor pe care le-a sustinut, vineri la amiaza, la scurta vreme de la intoarcerea sa in tara, din Polonia. Astfel, in debutul conferintei de presa sustinute pe aeroportul Henri Coanda, Iohannis a anuntat ca, din datele pe care le primise cu doar cateva minute inainte de a le vorbi jurnalistilor, elicopterul in care se aflau mai multi diplomati – printre ei si Emilian Ion, reprezentantul Romaniei in Pakistan – „a suferit un accident la aterizare”.

Presedintele a inceput prin a transmite regretul fata de pierderile omenesti inregistrate. „Exprim condoleantele mele profunde catre statele ai caror reprezentanti si-au pierdut viata in accidentul aviatic”, cu mentiunea ca doi ambasadori – cel al Norvegiei si cel al Filipinelor au murit, la fel si sotiile ambasadorilor din Malaezia si Indonezia.

„In elicopter se afla si ambasadorul Romaniei, Ion Emilian, care, din fericire, are doar rani usoare si se afla in afara oricarui pericol”, a precizat Klaus Iohannis.

La randul sau, premierul Ponta a transmis un mesaj in legatura cu starea inaltului reprezentant diplomatic al Romaniei la Islamabad. „Am primit confirmarea ca ambasadorul nostru in Pakistan este in afara oricarui pericol. Regret profund pierderile de vieți omenesti!”, suna mesajul postat de catre seful Guvenrului, pe conturile sale oficiale de pe doua dintre cele mai populare retele de socializare.

Va amintim ca, la momentul prabusirii, in aparatul de zbor se aflau, conform presei internationale, 17 persoane, majoritatea diplomati straini, pe langa membrii echipajului, acestia din urma fiind toti de origine pakistaneza.

sursa foto: B 1 TV

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger