AcasăPoliticaPresedintele Senatului, prea Tariceanu pentru dintii PSD si PNL

Presedintele Senatului, prea Tariceanu pentru dintii PSD si PNL

Data ca sigura, mai ales de pesedisti, debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului s-a fasait inca din stadiul de proiect.

Frica pesedistilor de a pierde majoritatea la Senat si a liberalilor ca s-ar putea trezi cu un presedinte de Senat social-democrat ii poate salva functia lui Calin Popescu Tariceanu

Pe final de sesiune parlamentara, pesedistii, iritati la culme de criticile revarsate asupra lor de Tariceanu, jurau ca zilele de presedinte ale acestuia din urma sunt numarate, mai ales ca PNL si UNPR viseaza si ele sa-l lase pe liderul ALDE fara sefia Senatului. Dupa ce au sezut si cugetat mai bine, pesedistii par insa sa se fi razgandit. Motivul: frica de a pierde majoritatea la Senat, in cazul in care Tariceanu, oparit de lucratura social-democratilor, ar decide sa treaca de partea liberalilor. ”Mai bine sa ne certim si sa ne impacam, dar sa ramanem impreuna. Asa putem macar sa controlam lucrurile la Senat”, au conchis filozofic social-democratii. Iar cum Revelionul bate la usa, pesedistii au decis sa petreaca in liniste si au amanat clarificarea spinoasei relatii dintre ei si ALDE pana la Comitetul Executiv care va avea loc in ianuarie. Pesimisti in ceea ce priveste posibilitatea proptirii unui liberal in scaunul de presedinte al Senatului, penelistii nu mai sunt nici ei dornici sa-l debarce pe Tariceanu. ”Ce ne facem daca presedinte ajunge un pesedist? Macar Tariceanu a fost de-al nostru, iar senatorii nostri se inteleg destul de bine cu senatorii ALDE”, dau liberalii glas, neoficial ce-i drept, fricii care ii incearca. Chiar daca lucrurile par sa se fi colorat in roz pentru liderul ALDE, voci din randul PSD si PNL insista sa-si avertizeze colegii de partid ca mentinerea lui Calin Popescu Tariceanu in postura de al doilea om in stat ar putea produce mari pagube ambelor partide. Concret, pesedistii si liberalii care insista sa-l vada debarcat pe Tariceanu spun ca acesta este un adevarat ”magnet” pentru parlamentarii PSD si PNL nemultumiti de noile reguli de integritate impuse de conducerile celor doua mari partide. ”O sa vedeti, in februarie, cum o sa treaca la ALDE ai nostri”, profesesc sumbru vocile pesimiste, fie ele din PSD sau din PNL.

author avatar
Simona Badulescu
1.817 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger