AcasăPoliticaPresedintele Senatului: Nu avem cum sa mai dam un vot in cazul...

Presedintele Senatului: Nu avem cum sa mai dam un vot in cazul domnului Sova

Presedintele Camerei Superioare a Parlamentului reitereaza ca nu e posibila reluarea votului in cazul senatorului Dan Sova, insistand ca Legislativul nu e un „ghiseu” in care se inregistreaza cereri.

In ziua in care Curtea Constitutionala dezbate cele trei solicitari depuse ca urmare a votului din Senat, in ura caruia Dan Sova a ramas cu imunitate, drept urmare cererea DNA rivind retinerea si arestarea sa preventiva a fost repinsa, cea a presedintelui iohannis, a ConsiliuluI Superior al Magistraturii, precum si al sentorilor liberali, Calin Popescu Tariceanu a explicat, intr-un interviu acordat RFI, de ce anume nu crede ca se poate pune problema reluarii votului. „Un nou vot nu este posibil in cazul domnului Sova, pentru ca legea nu actioneaza in nici un caz retroactiv. Nu avem cum sa mai dam un vot in cazul domnului Sova”, a sustinut Tariceanu, adaugand ca votul dat pe 25 martie a fost „unul perfect legal”.

Dan Sova

Astfel, Tariceanu a explicat faptul ca Parlamentul analizeaza foarte atent fiecare cerere a  Justitiei in parte, in cazul solicitatilor care vizeaza alesii, iar abia apoi acestea se supun la vot. „Parlamentul are un drept suveran legat de incuviintarea fie a urmaririlor penale, fie a arestarilor. Prin urmare, atunci cand este solicitat, el nu trebuie sa raspunda automat, ca la un simplu ghiseu de inregistrare a cererii, printr-un aviz favorabil”, a concluzionat presedintele Senatului, in interviul respectiv.

In urma votului de la finele lunii trecute, senatorii au respins cererea DNA in cazul Sova, pe motiv ca nu a fost intrunit votul majoritatii sematorilor, desi in favoarea solicitarii se pronuntasera 79 de alesi, 59 votand „impotriva”. Astfel, cerera procurorilor anticoruptie privind retinera si areatarea preventiva a social-democratului acuzat de complicitate la abuz in serviciu a fost respinsa.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger