AcasăPoliticaPresedintele Iohannis vrea sa se adreseze Parlamentului, la un an de mandat

Presedintele Iohannis vrea sa se adreseze Parlamentului, la un an de mandat

Avand in vedere ca in curand se implineste un an de cand a preluat atributiile de sef al statului, odata ce a castigat prezidentialele de toamna trecuta, Klaus Iohannis doreste sa se adreseze alesilor din cele doua Camere.

In acest sens, Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare adresata liderilor Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, respectiv Valeriu Zgonea, prin care anunta ca ar vrea sa le transmita parlamentarilor un mesaj, in cadrul unei sedinte reunite a celor doua Camere. Totul, cu prilejul implinirii unui an de mandat.

Si, din cate se arata in textul documentului prezentat de Presedintie, liderul de la Cotroceni ar dori ca acest lucru sa se intample miercurea viitoare. „Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 16 decembrie a.c., ora 11.00”, se mentioneaza in scrisoarea adresate presedintilor celor doua Camere ale Legislativului.

Va reamintim ca la alegerile din noiembrie anul trecut, Iohannis l-a depasit in optiunile de vot pe Victor Ponta, contracandidatul sau din turul doi al scrutinului pentru Cotroceni. Odata declarat castigator al alegerilor prezidentiale, In 21 decembrie, Klaus Iohannis a preluat prerogativele prezidentiale de la predecesorul sau, Traian Basescu.

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger