AcasăPoliticaPresedintele Iohannis invita din nou partidele parlamentare la consultari

Presedintele Iohannis invita din nou partidele parlamentare la consultari

Dupa cum a anuntat inca dinainte de Pasti, Klaus Iohannis vrea sa aiba noi discutii cu reprezentantii partidelor parlamentare. Drept urmare, odata ce au trecut Sarbatorile Pascale, seful statului ii cheama, lunea viitoare, pe rand, cum s-a intamplat si datile trecute, pentru a discuta,  la Palatul Cotroceni, pe marginea mai multor subiecte importante. Primul chemat la consultari este PSD-ul.

Reprezentantii Presedintiei au anuntat ca, la consultarile de lunea viitoare, Klaus Iohannis intentioneaza sa discute cu membrii partidelor si formatiunilor politice cu reprezentare in Legislativ in privinta stadiului legislatiei electorale, incluzand cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor aflati in diaspora, dar si aspecte in legatura cu solicitari ale Justitiei in cazul unor alesi.

„Pe agenda consultarilor se vor mai afla discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Nu in ultimul rand, e important de precizat ca, in conformitate cu un calendar al concultarilor, s-a stabilit ca primii care vor veni la aceste consultari sunt social-democratii, care vor incepe discutiile cu Iohannis luni, 20 aprilie, la ora 10, urmati fiind de liberali, care vor intra la consultari la ora 11, si de membrii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, condusi de Gabriel Oprea, chemati la intrevederile cu seful statului de la ora 12.

Dupa o pauza de doua ore, discutiile se vor relua la ora 15, cu delegatia Partidului Conservator, urmata de cea a Uniunii Democrate Maghiare din Romania (ora 16) si Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale, de la ora 17, delegatie care si inchide seria dezbaterilor de la Cotroceni.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger