AcasăPoliticaPresedintele Iohannis: Atacarea redactiei saptamanalului francez, un act terorist crud si las

Presedintele Iohannis: Atacarea redactiei saptamanalului francez, un act terorist crud si las

Nu doar primul-ministru Ponta a condamnat sangerosul atac caruia i-a cazut prada redactia unui spatamanal francez. Presedintele Iohannis a transmis un mesaj public, prin care catalogheaza masacrul drept „un act terorist crud si las”.

Klaus Iohannis adreseaza condoleante familiilor victimelor, subliniaza importanta luptei impotriva extremismului, dar si a libertatii de informare. Mesajul a fost postat, in urma cu scurt timp, pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Va prezentam, integral, textul mesajului transmis de liderul de la Cotroceni, dupa tragedia care a indoliat Franta:

„Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. Imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi. Ii asigur pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel. Comunitatea internationala trebuie sa aiba o atitudine ferma in fata incercarilor teroriste de distrugere a statului de drept, de incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei”.

Liderii lumii condamna atacul

Atacul sangeros a fost condamnat atat de catre presedintele francez, cat si de catre liderii internationali, printre ei presedintele american, Barack Obama, dar si premierul britanic, David Cameron.

De asemenea, primul-ministru Victor Ponta s-a declarat „profund socat” de cele intamplate la Paris. „Romania este solidara cu Franta si condamna ferm actul de terorism care afecteaza libertatile fundamentale ale tuturor cetatenilor. Condoleantele noastre merg catre familiile victimelor si pentru poporul francez”, a transmis seful Guvernului, intr-un mesaj postat pe Facebook.

In urma cu doar cateva ore, doi barbati inarmati au deschis focul in sediul redactiei publicatiei franceze „Charlie Hebdo”, din capitala Frantei, omorand mai multi oameni. La aceasta ora, bilantul persoanelor care nu au mai putut fi salvate, dupa producerea dramei, se ridica la 12, in timp ce numarul ranitilor a ajuns la sapte oameni. Politistii ii cauta la aceasta ora pe cei doi suspecti.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger