AcasăPoliticaPresedintele Iohannis a asistat la o slujba de comemorare, la Catedrala Luterana...

Presedintele Iohannis a asistat la o slujba de comemorare, la Catedrala Luterana din Sibiu

Inainte de a pleca la Paris, pentru a participa la „marsul solidaritatii”, seful statului a asistat, duminica dimineata, la lujba de comemorare a sasilor si svabilor deportati din Romania, desfasurata la Catedrala Luterana din Sibiu.

Este vorba despre saptezeci de mii de oameni -atat copii, cat si femei si barbati, care au fost trimisi cu forta in lagarele de munca fortata sovietice, in urma cu sapte decenii. In memoria lor, in aceasta dimineata a fost oficiata o ceremonie religioasa, la Catedrala Luterana din orasul in fruntea caruia s-a aflat actualul sef al statului, pana sa fie ales lider la Cotroceni.

(foto: Facebook/Klaus Iohannis)

Slujba la care a participat Klaus Iohannis a avut o incarcatura emotionala cu atat mai mare pentru presedinte, cu cat, dupa cum insusi povesteste, intr-o postare pe contul sau oficial de Facebook, printre cei 70.000 de sasi si svabi deportati din Romania, in ianuarie 1945, s-au numarat si bunicii sai. „Germania fusese infranta si orice vorbitor de limba germana trebuia pedepsit, indiferent daca participase sau nu la razboi. Printre cei 70.000 de deportati s-au aflat si bunicii mei. Erau tineri. Dupa cativa ani, s-au intors acasa imbatraniti de suferinta. Nu au povestit niciodata ce au trait in lagar. Era dincolo de cuvinte”, marturiseste Iohannis in postarea sa.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger