AcasăPoliticaPresedintele Instantei Supreme reactioneaza la afirmatiile fostului sef al statului

Presedintele Instantei Supreme reactioneaza la afirmatiile fostului sef al statului

Sefa Instantei Supreme sustine ca fostul presedinte nu a sunat-o in perioada anterioara, respectiv cand era sef al statului, ca urmare nu intelege de ce ar face acest lucru in prezent. Mai mult, aceasta a adaugat ca „foarte rar” s-ar lasa intimidata „de reactii ale unor politicieni vizavi de activitatea pe care o desfasoara judecatorul Livia Stanciu”.

Clarificarile magistratului care ocupa functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost facute marti, la o zi dupa ce fostul lider de la Cotroceni a facut o serie de afirmatii la adresa unor persoaneje cunoscute, unele din sfera Justitiei, acesta afirmand, printre altele, ca pe trei dintre ei nu ii suna, pentru a semnala anumite derapaje pe care le constata in acest domeniu, „din sila”.

„Este regretabil ca un fost presedinte de stat s-ar putea exprima in astfel de termeni (…) pentru ca un fost presedinte de stat (…) care are exercitiul mai multor mandate in aceasta functie ar trebui sa reprezinte un model de comportament public”, considera Livia Stanciu.

Mai mult, sefa ICCJ e de parere ca astfel de atacuri – care s-au inregistrat in ultima perioada la adresa unor magistrati- duc la scaderea credibilitatii statului, aspect la care, e de parere Stanciu, ar trebui sa reflecteze cei care emit astfel de opinii. „Aceste atacuri nu fac altceva decat sa ne descalifice ca tara. (…) Cred ca la acest lucru ar trebui sa se gandeasca toti cei care, indiferent ca vorbim de oameni politici sau cei care isi exprima puncte de vedere, uneori de-a dreptul iresponsabile, cu privire la activitatea magistratilor”, a mai punctat Stanciu.

Va amintim ca, seara trecuta, Traian Basescu a declarat, printre altele, in cadrul unui interviu acordat unui post TV, ca sefa DNA, Laura Kovesi, adjunctul SRI, Florian Coldea, precum si sefa ICCJ, Livia Stanciu, sunt „artizanii” unui mod „ravasit” in care se face justitia in Romania. „Ei sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie si fara respect pentru cel care nu e condamnat”, a sustinut Basescu, la B 1 TV.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger