AcasăPoliticaPresedintele Basescu a respins propunerile pentru ministerele Culturii si Bugetului

Presedintele Basescu a respins propunerile pentru ministerele Culturii si Bugetului

Seful statului a anuntat, miercuri dupa-amiaza, intr-o declaratie de presa, ca a respins propunerile facute de premierul Ponta pentru ministerele Culturii – Rozalia Biro, si al Bugetului – Claudiu Manda.

Traian Basescu a explicat ca senatorul UDMR Rozalia Biro – nominalizat drept succesor la Cultura lui Kelemen Hunor, fostul ministru care a ales sa renunte la calitatea de ministru, dar si la postul de vicepremier asociat acesui portofoliu, incepand cu 1 august -nu reprezinta o propunere corespunzatoare functiei. „Nu la ministerul Culturii unde cunoasterea limbii romane considera ca este un lucru esential. Cunoasterea pe deplina a limbii romana”, si-a motivat liderul de la Cotroceni decizia, precizand ca nu va ezita sa o numeasca pe Rozalia Biro la Dezoltare Regionala, ori la Transporturi.

Cat priveste nominalizarea lui Claudiu Manda la Ministerul Bugetului, Basescu a anuntat ca a respins-o si pe aceasta, drept necorespunzatoare. „In ceea ce-l priveste pe dl Manta (…) cred ca e bine sa nu se mai revina pe alte portofolii”, a anuntat, zambind, seful statului. Manda fusese propus la Ministerul Bugetului pe locul ramas facant dupa plecarea lui Liviu Voinea la Banca Nationala, pentru un post de viceguvernator.

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger