AcasăPoliticaPresedintele ANRE, Niculae Havrilet, in vizorul ANI

Presedintele ANRE, Niculae Havrilet, in vizorul ANI

Niculae Havrilet a precizat ca gazele pentru populatie se vor scumpi din iulie cu aproape 2%

Havrilet a intrat in vizorul institutiei conduse de Horia Georgescu. Mai precis, inspectorii de Integritate il acuza pe Havrilet de incompatibilitate.

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate au anuntat, vineri, ca au constatat ca actualul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, detine, din vara anului 2012, si functia de director general al unei societati care isi desfasoara activitatea intr-un sector ce se afla in competenta ANRE.

Concret, ANI informeaza, vineri, prin intermediul unui comunicat, faptul ca a „constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre HAVRILET NICULAE, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (A.N.R.E.), intrucat, incepand cu data de 06 iunie 2012, detine, simultan cu functia de Presedinte cu rang de Secretar de Stat al A.N.R.E., si functia de Director general al S.C. GASCOP S.R.L., societate al carei obiect de activitate se desfasoara in sectorul energiei electrice, termice si al gazelor naturale, ori in orice alte domenii care se afla in competenta A.N.R.E”.

Situatia mentionata a aparut in conditiile in care, mentioneaza inspectorii de Integritate, un articol din Legea nr. 160/2012 prevede ca „membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru in organele de conducere la societati comerciale cu obiect de activitate in sectorul energiei electrice, termice si al gazelor naturale ori in orice alte domenii care se afla in competenta ANRE, in conditiile legii”.

Ca urmare a celor constatate, Havrilet a fost informat ca in cazul sau a fost declansata o procedura de evaluare, precum si despre drepturile legale pe care le are, in exercitarea dreptului la aparare, actualul presedinte al ANRE alegand, potrivit sursei citate, sa depuna la dosarul de evaluare un punct de vedere.

sursa foto: energielive.ro

233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger