Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Presedintele a eliberat din functie un judecator si un procuror

Presedintele a eliberat din functie un judecator si un procuror

Autor:

Printre decretele semnate, luni, de catre liderul de la Cotroceni se numara si cele privind eliberarea din functie a doi reprezentanti ai Justitiei, unul de la Tribunalul Dambovita, iar celalalt de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

 

Klaus Iohannis RICA PETRESCU1 350x264 Presedintele a eliberat din functie un judecator si un procuror Motivul este acelasi in ambele cazuri: pensionarea. Este vorba despre Liliana Lunescu, judecator la Tribunalul Dambovita, precum si despre Cristina Diana Ben Ezra, “procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in prezent detasata la Consiliul Superior al Magistraturii”, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Masura vine la circa doua luni dupa ce seful statului a semnat decretul de eliberare din functie a procuroarei Lora Aurelia Constantinescu, aceasta din urma ramanand fara functia detinuta in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea ca urmare a faptului ca a fost condamnata la inchisoare, pentru trafic de influenta. Decretul privind “eliberarea din functia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea a doamnei Aurelia Lora Constantinescu – ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni” a venit la cateva zile dupa ce Instanta Suprema a anuntat sentinta definitiva in cazul procuroarei.

Totodata, pe 18 februarie, Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie a lui Dumitru Cismaru, la acea data procuror in cadrul Parchetului General. Masura a venit, conform precizarilor facute la acea data de catre reprezentantii Presedintiei, ca urmare a condamnarii procurorului “pentru savarsirea unei infractiuni”, masura Instantei in cazul lui Cismaru fiind una definitiva.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!