AcasăPoliticaPremierul se intalneste azi cu rude ale victimelor tragediei din "Colectiv"

Premierul se intalneste azi cu rude ale victimelor tragediei din „Colectiv”

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Dupa ce, la pranz, va fi prezent in Parlament, in vederea prezentarii bugetul pentru anul viitor, seful Guvernului va avea, cateva ore mai tarziu, o intrevedere ce are legatura cu cazul tragic de la „Colectiv”.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Mai precis, din cate se mentioneaza pe agenda publica a premierului, Dacian Ciolos urmeaza sa se intalneasca, luni incepand cu ora 18, atat cu rude ale victimelor din clubul cuprins de incendiul din 30 octombrie, respectiv ai unor pacienti care au fost transferati in Belgia, cat si cu reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale, tot privitor la cazul „Colectiv”. Conform celor mai recente date oferite de Ministerul Sanatatii, opt pacienti – din randul celor 39 de pacienti transferati in strainatate -se afla in grija medicilor belgieni, si sunt in stare stabila.

Intrevederea are loc pe fondul unei noi vesti cumplite primite despre un pacient din „Colectiv”. Dupa trei saptamani de la decesul lui Alexandru, un baiat in varsta de 19 ani care se afla, asemeni altor sute de tineri, in clubul in care concerta trupa Goodbye to Gravity, seara trecuta s-a anuntat ca o alta victima a incendiului a plecat intr-o lume mai buna. Ioana Panculescu avea 36 de ani, era psiholog, si fusese transferata in Germania. Din pacate, arsurile si suferinta indurate ca urmare a declansarii flacarilor ucigase i-au fost fatale. Odata trecut numele sau pe „lista mortii”, bilantul negru din „Colectiv” creste la 61 de decese.

De altfel, saptamana trecuta, cand s-au implinit 40 de zile de la nenorocire, moment in care, conform traditiei ortodoxe, au fost oficiate slujbe in memoria celor 60 de victime ale tragediei, premierul a notat un mesaj, pe contul sau de socializare. „Dumnezeu sa-i odihneasca in Pace pe cei care au trecut Dincolo in tragedia de la ‪#‎Colectiv, sa ne dea tuturor intelepciunea si umilinta de a accepta greselile facute si a invata din ele. Sa nu-i uitam si sper sa stim sa-i reintegram printre noi pe toti cei care au supravietuit tragediei”, transmitea, miercurea trecuta, Dacian Ciolos pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger