AcasăPoliticaPremierul se consulta cu reprezentantii partidelor pe tema revenirii alegerii primarilor in...

Premierul se consulta cu reprezentantii partidelor pe tema revenirii alegerii primarilor in doua tururi

Se schimba sau nu din nou legislatia electorala? Raspunsul la aceasta intrebare ar putea fi aflat la finele consultarilor incepute luni dimineata, intr-un cadru informal – la Vila Lac 1, si nu la Palatul Victoria, sediul Executivului.

Asadar, premierul discuta la aceasta ora cu reprezentantii partidelor parlamentare pe tema modificarii legislatiei electorale, mai precis in privinta variantei revenirii la alegerea primarilor din doua tururi, in conditiile in care la acest moment legea elecorala prevede un singur tur de scrutin pentru alegerea edililor.

Consultarile dintre Dacian Ciolos si reprezentantii partidelor parlamentare au loc, de dimineata, de la ora 10, incepand, la Vila Lac 1. Primii care au venit la aceste discutii au fost liberalii, condusi de copresedintele Blaga, si reprezentati, printre altii, si de Ludovic Orban si Gheorghe Flutur.

Ar fi de mentionat faptul ca Alina Gorghiu nu a fost prezenta la aceasta intrevedere pentru ca se afla dincolo de Ocean, dar si ca liberalii sunt principalii sustinatori ai ideii de revenire la alegerea primarilor din doua tururi, in acest sens propunandu-i, de altfel, in urma cu aproape doua saptamani, sefului Guvernului sa ia in calcul ideea emiterii unei ordonante de urgenta in vederea modificarii legislatiei electorale.

Ulterior, la consultarile cu premierul pe aceasta tema au intrat social-democratii, in frunte cu Dragnea si presedintele executiv Zgonea, stiut fiind faptul ca pesedistii nu sunt de acord cu modificarea legislatiei elecorale, cu atat mai mult cu doar cateva luni inainte de alegerile locale, amenintand ca iau in calcul inclusiv boicotarea acestor alegeri. In cursul zilei, Dacian Ciolos urmeaza sa afle si parerea reprezentantilor ALDE in acesta chestiune, dar si pe cea a UDMR si UNPR, care vor f veni la Vila Lac 1 pentru a sta de vorba cu liderul Execitivului.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger