AcasăPoliticaPremierul Ponta: Rusia trateaza tarile din jur in dispret fata de legile...

Premierul Ponta: Rusia trateaza tarile din jur in dispret fata de legile internationale. Nu ne speriem deloc

Primul-ministru a dat de inteles, marti, ca autoritatile de la Bucuresti nu pleaca urechea la declaratia unui oficial din adurl MAE rus, cu privire la scutul antiracheta de la Baza din Deveselu, judetul Olt, cu atat mai mult sa se lase intimidati de ele. „Nu doar ca nu ne speriem deloc, ci, dimpotriva, ne intareste convingerea ca alaturi de partenerii din NATO ne facem datoria in aceasta zona dificila, dar importanta”, a precizat Victor Ponta.

In timp ce MAE de la Bucuresti a respins, marti, acuzatiile venite din partea unui oficial rus, privind o eventuala incalcare a Tratatului INF, prin amplasarea facilitatii antiracheta la Deveselu, seful Guvernului a dat asigurari ca avertismentul din directia Kremlinului, pe acelasi subiect, nu e de natura sa „sperie” autoritatile de la Bucuresti. „Suntem granita de est a Aliantei Nord Atlantice si absolut toate amenintarile si intimidarile venite din partea Rusiei nu fac decat  sa ne intareasca in convingerea ca suntem parte a NATO si ne facem datoria aici. Toate aceste declaratii belicoase de la Moscova arata ca Rusia trateaza tarile din jur in dispret fata de legile internationale”, a explicat premierul, de la Parlament.

Reprezentantii celor doua institutii fundamentale ale statului – Guvernul si Ministerul de Externe -au facut referire la o declaratie a directorului departamentului de neproliferare si controlul armamentelor din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, facuta la New York.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger