AcasăPoliticaPremierul Ponta, despre politele RCA pentru tineri: O masina nu ar trebui...

Premierul Ponta, despre politele RCA pentru tineri: O masina nu ar trebui sa fie considerata un lux

Victor Ponta a anuntat ca sprijina initiativa ministrului Valcov, in conditiile in care acesta din urma cerea ASF reanalizarea sistemului RCA, in cazul tinerilor sub 25 de ani, astfel incat politele sa nu fie cu mult peste posibilitatile lor financiare.

In conditiile in care ministrul Finantelor, Darius Valcov, solicita, in cursul zilei trecute, Autoritatii pentru Supraveghere FInanciara (ASF), reanalizarea sistemului RCA pentru tinerii sub 25 de ani, in asa fel incat politele sa nu fie mai scumpe decat masinile pe care le conduc, duminica, premierul ponta a tinut sa precizeze public, prin intermediul aceleiasi cai – reteaua de socializare Facebook- faptul ca sustine demersulreprezentantului Guvernului pe care il conduce.

Astfel, seful Guvernului a explicat pe contul sau oficial de pe reteaua de socializare ca, in opinia sa, detinerea unui attoturism nu ar trebui vazuta ca pe un lux, pe care sa si-l permita doar anumite categorii sociale. Ca urmare, sustine demersul lui Valcov, deregandire a acestui sistem, in cazul tinerilor. „Sprijin initiativa ministrului Darius Valcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni in sprijinul tinerilor! Preturile actuale sunt excesive pentru puterea financiara de care dispun acestia, tinand cont ca multi dintre ei sunt studenti sau la inceput de cariera. O masina nu ar trebui sa fie considerata un lux pe care doar unii sa si-l permita!”, suna mesajul cu pricina.

Plecand de la ideea ca politele RCA pentru tineri sunt „exagerat de mari”, social-democratul Valcov a anuntat, sambata, pe Facebook, faptul ca spera ca speta sa fie reanalizata de catre reprezentantii ASF, in acest sens adresand o rugaminte institutiei, sa „regandeasca sistemul RCA in privinta tinerilor sub 25 de ani”. „Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei!”, consideraministurl Finantelor.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger