AcasăPoliticaPremierul Ponta ar vrea un acord politic si pentru Cultura

Premierul Ponta ar vrea un acord politic si pentru Cultura

Primul ministru e de parere ca Romania are nevoie sa fie elaborata o strategie pe termen mediu si lung cu privire la domeniul Culturii. Anuntul a fost facut chiar de Ziua Culturii Nationale.

Odata semnat acordul politic privind finantarea in domeniul Apararii, si dupa ce primul-ministru a amintit – la scurta vreme dupa semnarea, de catre reprezentantii partidelor parlamentare, a acestui pact – de nevoia stabilirii unui acord politic in legatura cu constructia de autostrazi, Victor Ponta considera, de aceasta data, ca e nevoie sa se elaboreze o strategie de finantare pentru Cultura.

Premierul a participat la Academia Romana, la o manifestare organizata, joi, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, dar si a implinirii a 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, poetul national. Cu aceasta ocazie, Victor Ponta a lasat sa se inteleaga, in cadrul discursului sustinut in fata invitatilor prezenti la eveniment – printre ei si patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane – ca in opinia sa si Cultura ar avea nevoie de o strategie de finantare pe termen mediu si lung, in asa fel incat sa se asigure o predictibilitate in acest domeniu. „Daca anul 2015 a debutat printr-un acord politic referitor, sigur, la o componenta fundamentala, la apararea noastra ca tara, un acord insa mai usor, pentru ca aveam o strategie foarte clara – trebuia doar sa inchidem acest cerc printr-o obligatie de finantare pe termen scurt si mediu – vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructura, cu siguranta, de educatie, de sanatate. Insa as vrea sa folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea ca Romania are nevoie si de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legata de cultura„, a afirmat seful Guvernului.

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger