AcasăPoliticaPremierul moldovean cere demisia sefului Anticoruptie

Premierul moldovean cere demisia sefului Anticoruptie

La o zi de la retinerea fostului sef al Guvernului de la Chisinau, actualul prim-ministru moldovean solicita demisia Centrului National Anticoruptie (CNA), Strelet motivandu-si cererea prin faptul ca forul condus de el – echivalent  al DNA-ului autohton – ar fi avut o „abordare selectiva” in domeniul combaterii coruptiei.

Vizat este Viorel Chetraru, seful CNA-ului de la Chisinau. Primul-ministru Strelet a precizat, vineri dupa-amiaza, intr-o declaratie de presa, ca a formulat deja o cerere in acest sens, adresata presedintelui Republicii, Valeriu Timofti. „Avem suficiente motive si probe sa consideram ca CNA a adoptat o strategie de abordare discretionara selectiva in domeniul de combatere a coruptiei, soldata cu un randament foarte redus al activitatii acestei institutii”, a anuntat Strelet, in motivarea cererii privind eliberarea din functie a lui Chetraru.

Totodata, Strelet a mentionat ca „un element important este abordarea selectiva manifestata chiar si in cazul investigarii dosarelor care vizeaza fraudele de la Banca de Economii (BEM- Banca de Economii a Moldovei, in care este vizat de suspiciuni si fostul premier-n.r), in cadrul carora principalul invinuit continua sa se plimbe la libertate”, in ciuda faptului ca, a adaugat oficialul, respectivul – un afacerist – ar fi recunoscut ca „a comis un act de corupere activa”.

Va amintim ca solicitarea actualului lider al Guvernului de la Chisinau, membru al PLDM,  vine la doar o zi dupa ce, urmare a faptului ca Legislativul a decis, prin vot, ridicarea imunitatii lui Filat, actualul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a fost retinut, seara trecuta, pentru 72 de ore.  Fostul premier este suspectat intr-un caz de frauda bancara.

Vizat este Viorel Chetraru, seful CNA-ului de la Chisinau. Primul-ministru Strelet a precizat, vineri dupa-amiaza, intr-o declaratie de presa, ca a formulat deja o cerere in acest sens, pe care i-a trimis-o presedintelui Republicii, Valeriu Timofti. „Avem suficiente motive si probe sa consideram ca CNA a adoptat o strategie de abordare discretionara selectiva in domeniul de combatere a coruptiei, soldata cu un randament foarte redus al activitatii acestei institutii”, a anuntat Strelet, in motivarea cererii privind eliberarea din functie a lui Chetraru.
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger