AcasăPoliticaPremierul Grindeanu, despre proteste, de la Bruxelles: Am inteles mesajele/Apreciez foarte mult creativitatea

Premierul Grindeanu, despre proteste, de la Bruxelles: Am inteles mesajele/Apreciez foarte mult creativitatea

Sorin Grindeanu merge in toate cele pe mana lui Dragnea

Dupa ce, in intervalul de o zi si jumatate de cand se afla la Bruxelles s-a intalnit cu Donald Tusk, cu Jean-Claude Juncker si cu alti oficiali europeni, premierul a facut o serie de declaratii in care s-a referit si la protestele din tara, declansate de OUG 13, intre timp abrogata.


Spunand, printre altele, ca a urmarit aceste manifestatii inca de la momentul declansarii lor, in urma cu aproape doua saptamani, Grindeanu nu a ascuns faptul ca a considerat unele mesaje- arborate in Piata Victoriei- a fi cat se poate de ingenioase.

Mai mult, premierul a lasat sa se inteleaga ca aparitia protestelor reprezinta un semn evident ca o anumita hotarare e „discutabila”, de unde, in cazul de fata, si decizia de a retrage ordonanta ce a iscat controverse. „Eu am urmarit, in aceasta perioada, toate protestele. Si va spun (…) cat se poate de sincer – si cand au fost zeci de mii de oameni in fata cladirii Guvernului si acum, cand nivelul protestelor s-a mai redus – respect opinia protestatarilor. Apreciez faptul ca au fost proteste (…) in ordine, ba chiar apreciez (…) foarte mult creativitatea de care multi dintre concetatenii nostri au dat dovada in aceasta perioada. Sa stiti ca mesajele pe care le-au transmis le-am inteles. (…) Faptul ca noi si Guvernul pe care il conduc am luat decizia de a abroga OUG 14 (face referire la OUG 13, unica OUG care a fost abrogata de Executivul Grindeanu -n.r) la cateva zile e data de urmatorul lucru: chiar daca la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabila, in momentul in care in societate apar manifestari, proteste, (…) inseamna ca decizia ta nu a fost cea corecta, iar acea decizie trebuie s-o retragi. Si lucrul asta l-am facut”, a mentionat Grindeanu, de la Bruxelles.

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger