AcasăPoliticaPremierul, despre alerta gresita privind branza autohtona: "Am cerut clarificarea lucrurilor acestora"

Premierul, despre alerta gresita privind branza autohtona: „Am cerut clarificarea lucrurilor acestora”

Dacian Ciolos nu a lasat netrecuta cu vederea alerta europeana eronata emisa, in cursul saptamanii trecute, din directia autoritatilor italiene, in privinta branzei autohtone, dupa aparitia cazului de imbolnavire a copilasului de orgine romana, stabilit in Peninsula, alaturi de familie.

„A fost o alerta gresit data de autoritatile italiene, care, odata ca au vorbit de laptele de oaie, si nu de laptele de vaca. (…) Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generala si am cerut clarificarea lucrurilor acestora”, a precizat primul-ministru, luni, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o, alaturi de actualul sef de la Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, in judetul Alba.

Fost ministru al Agriculturii si, totodata, fost comisar european pe acest domeniu, Ciolos e constient de implicatiile unei asemenea greseli, anuntand in acest sens ca asteapta lamuriri de la Comisia Europeana in privinta acestei alerte. „Nu pot sa accept astfel de erori care au impact asupra economiei agro-alimentare romanesti. Si stiu foarte bine despre ce vorbesc”, a conchis seful Guvernului.

Va reamintim ca s-a vorbit, intr-o prima faza, despre branza de oaie, si nu de vaca, in cazul reclamat. De altfel, sambata, reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au facut urmatoarele precizari: „In data de 18 martie, la solicitarea ANSVSA de clarificare si de completare a informatiilor transmise prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, autoritatile italiene au admis faptul ca, din eroare, in notificarea de alerta initiata in data de 16.03.2016 a fost mentionata o branza provenita de la SC Bradet, produsa din lapte de oaie, in loc de branza produsa din lapte de vaca.”.

sursa foto: facebook.com/madr.ro

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger