AcasăPoliticaPremierul Ciolos "sustine pe deplin" proiectul Legii antifumat

Premierul Ciolos „sustine pe deplin” proiectul Legii antifumat

Legea antifumat are un sustinator chiar in fruntea Guvernului, care nu se fereste sa spuna cat se poate de deschis acest lucru. De altfel, Dacian Ciolos a mentionat ca vrea sa se asigure ca acest proiect legislativ se va aplica imediat ce va fi promulgat de presedinte.

„Sustin pe deplin acest proiect (…) Cred ca e un lucru foarte bun (…) deci ma bucur ca a fost adoptat”, a subliniat primul-ministru, amintind ca Romania era printre ultimele tari care nu avea reglemantat acest aspect al fumatului in spatii publice, dar si ca acest demers inseamna, practic, respect pentru cetateni.

Declaratiile sefului Guvernului vin la doar o zi dupa ce deputatii au adoptat proiectul Legii care interzice total fumatul in spatiile publice inchise, proiectul legislativ luand calea Cotrocenilor, in vederea promulgarii, in conditiile in care Camera era forul decizional in privinta demersului legislativ pe care senatorii il adoptasera inca din vara lui 2011.

In cazul in care primeste unda verde si de la Cotroceni, proiectul legii antifumat- prin care se interzice fumatul – atat al tigarilor din tutun, cat si al celor electornice- la locul de munca, in restauranta, baruri si cluburi, dar si in alte spatii publice inchise (unitari de invatamant, de joaca etc),  fumatorii care se abat de la prevederile actului nromativ risca amenzi considerabile. Exceptie fac, insa, oenitenciarele de maxima siguranta, dar si locurile special amenajate, din aeroporturile internationale.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger