AcasăPoliticaPremierul Ciolos, discutii cu guvernatorul BNR

Premierul Ciolos, discutii cu guvernatorul BNR

Dacian Ciolos a mers, marti la pranz, la sediul Bancii Nationale, pentru a sta de vorba cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

UPDATE: Primul-ministru si guvernatorul Bancii Nationale au discutat in jur de doua ore. Din cate a precizat cel dintai, discutiile s-au axat pe chestiuni ce tin de dezvoltarea economica pe termen mediu si lung. „O sa avem discutii inclusiv cu membrii partidelor politice, la un moment dat (…) pe aceasta tema am discutat si cu domnul guvernator- pe ceea ce intentionam sa facem”, a precizat Ciolos, la plecarea de la sediul BNR.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

Intalnirea cu Isarescu figureaza pe agenda sefului Guvernului, intrevederea incepand in jurul orei 13. Executivul nu a oferit, insa, mai multe detalii cu privire la tematica discutiilor.

Cum aceasta intrevedere are loc pe fondul retrimiterii, zilele trecute, in Parlament, a Legii darii in plata, s-a vehiculat asupra variantei ca aceasta tema sa constituie una dintre chestiunile ce ar putea fi discutate de Ciolos cu guvernatorul BNR.

De altfel, vineri, dupa ce s-a aflat ca a retrimis senatului, spre reexaminare, acest proiect legislativ, Klaus Iohannis a explicat de ce a luat aceasta decizie. „Legea privind darea in plata este bine-venita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare şi crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile”, si-a motivat presedintele decizia, prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger