AcasăPoliticaPremierul Ciolos a discutat cu reprezentantii a 5 confederatii sindicale: Doresc un...

Premierul Ciolos a discutat cu reprezentantii a 5 confederatii sindicale: Doresc un dialog eficient, nu doar de dragul imaginii

Atat premierul, cat si ministrii Finantelor, Muncii si Administratiei au fost prezenti, la Palatul Victoria, la o intrevedere cu membrii a cinci confederatii sindicale.

In conditiile in care, zilele trecute, reprezentantii sindicatelor au solicitat o discutie cu premierul, in privinta deciziei de a nu se mai majora salariul minim pe economie, de la 1 ianuaerie anul viitor, Dacian Ciolos i-a primit, vineri, in jurul orei 13, pe reprezentantii sindicatelor CNS „Cartel ALFA”, CNSLR „Fratia”, BNS, CSDR, CSN Meridian.

La finele intrevederii avute de primul-ministru Ciolos cu sindicalistii, Dan Suciu a facut o precizare importanta. „Premierul nu exclude majorarea salariului (…) va urma o analiza riguroasa (…) ceea ce nu doreste Guvernul Romaniei- sa ia aceste decizii sub presiune”, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului.

Anterior, premierul a facut apel la dialog. „Vreau (…) sa fie clar pentru dumneavoastra faptul ca acest guvern este un guvern al dialogului (…) si doresc un dialog pragmatic si eficient, nu doar de dragul dialogului si de dragul imaginii”, le-a transmis primul-ministru, la debutul intrevederii, oaspetilor sai din partea sindicatelor, Ciolos adaugand ca a aflat de solicitarea acestora privind convocarea Consiliului Tripartit.

Precizam ca, zilele trecute, reprezentantii sindicatelor au transmis primului-ministru o solicitare de a convoca de urgenta Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social, pe tema bugetului de stat pe 2016, dar si pentru a se discuta pe marginea salariului minim. Va amintim ca actualul Guvern a anuntat ca indemnizatia lunara minima nu va mai creste, de la 1 ianuarie, de la 1050 de lei la 1200 de lei, cum se anuntase intial, din directia precedentului Executiv.

foto: facebook/Dacian Ciolos

265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger