AcasăPoliticaPremiera: alegeri locale si parlamentare suprapuse

Premiera: alegeri locale si parlamentare suprapuse

Doi parlamentari UNPR, senatorii Ionel Agrigoroaie si Constantin Popa, propun o noua modificare a legilor electorale in sensul desfasurarii concomitente a alegerilor generale si locale.

Doi senatori UNPR propun simplificarea ecuatiei electorale prin suprapunerea celor doua scrutinuri nationale: local si parlamentar

Un singur scrutin, o singura campanie electorala, mai putina vanzoleala administrativa si  mai putine cheltuieli. Acestea sunt, in viziunea celor doi parlamentari, avantajele suprapunerii celor doua tipuri de scrutinuri: cel local si cel legislativ. Pentru a se ajunge la o asemenea situatie ideala, uneperistii Agrigoroaie si Popa vor sa amendeze atat legile electorale (referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale si parlamentare), cat si legea partidelor politice. Principalele modificari avansate de cei doi vizeaza prelungirea mandatelor actualilor primari si consilieri (judeteni si locali) in asa fel incat alegerile locale sa nu mai aiba loc in primavara lui 2016, ci toamna viitoare, in aceeasi zi cu alegerile parlamentare. In plus, senatorii in cauza propun ca perioada in care se desfasoara campania electorala sa nu mai depaseasca 21 de zile (maximum trei saptamani). Cum legile electorale de abia au fost modificate, ramane de vazut ce reactie vor avea liderii politici fata de inedita propunere.

[poll id=”1104″]

author avatar
Simona Badulescu
664 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger