AcasăPoliticaPredoiu, aburit din nou cu functia de premier

Predoiu, aburit din nou cu functia de premier

Lasat in ofsaid la numirea noului guvern, Catalin Predoiu ramane in continuare ”premierul din umbra” al PNL. Iar ca premiu de buna purtare, Predoiu a primit sefia PNL Bucuresti. Functie interimara, dar reala, de aceasta data.

In loc sa-si revendice functia de premier promisa inclusiv de Klaus Iohannis, Catalin Predoiu s-a multumit cu sefia PNL Bucuresti

Numirea lui Predoiu in fruntea liberalilor bucuresteni a insemnat implicit si retragerea in plan secund a doi ”grei”: Anca Boagiu si Teodor Atanasiu, co-presedintii filialei PNL Bucuresti. Evenimentul a fost anuntat de Vasile Blaga, care a insistat sa mentioneze si calitatea de premier din umbra a lui Predoiu: ”Am decis ca Bucurestiul sa aiba un singur presedinte. Toate aceste propuneri au fost votate in unanimitate astfel incat domnul Catalin Predoiu este propus si sunt convins ca va fi votat ca presedinte interimar al Organizatiei de Bucuresti. Candidatul pentru Bucuresti va fi desemnat, in aceasta saptamana, pe baza analizei sociologice facute si anuntat la Consiliul National de coordonare. Catalin Predoiu ramane propunerea PNL pentru functia de prim-ministru si cu el vom defila in campania de anul viitor pentru alegerile generale”. Co-presedinta Alina Gorghiu a intervenit la randul ei pentru a sublinia ca retragerea fostilor lideri, Boagiu si Atanasiu, nu trebuie interpretata ca o sanctiune, ci doar ca o necesitate a momentului. ”Este o decizie luata prin consens cu acesti oameni vechi de valoare. Este o decizie prin care am inteles ca o alta cale decat de a merge inainte nu avem”, a sustinut convinsa Gorghiu. Odata asigurat ca functia asta chiar ii apartine, Predoiu s-a grabit sa dea semnalul de intrare in dispozitiv de lupta pentru alegerile din 2016. ”Ii chem pe toti colegii din PNL, pe cei din organizatiile din Bucuresti, sa intre in transee, in frontul electoral care se apropie si sa inceapa o ofensiva care sa conduca la victoria partidului in alegerile locale, care sa prefigureze victoria in alegerile generale”, a grait mobilizator noul lider al PNL Bucuresti.

Solutie de avarie in PNL: Divortati ca sa candidati!

In timp ce Catalin Predoiu era premiat pentru resemnarea de care a dat dovada, liberalii din teritoriu incercau sa inventeze metode de fentare a noilor criterii de integritate impuse de conducerea centrala. Cum amendarea criteriilor a fost exclusa explicit de instructiunile livrate fiecarei filiale de co-presedintii Blaga si Gorghiu, ”Vi le dam sa le votati, nu sa le dezbateti”, liberalilor le-a trecut prin cap o solutie de-a dreptul disperata. ”Trebuie sa divortam daca vrem sa candidam! Cei care n-ati facut-o grabiti-va! Daca ati fost primar si ati avut sotia angajata, nu veti mai candida!”, si-a dadacit colegii seful PNL Constanta.

author avatar
Simona Badulescu
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger