AcasăPoliticaPrecizarile sefului statului despre acordul in privinta migrantilor: Nu vor fi cote...

Precizarile sefului statului despre acordul in privinta migrantilor: Nu vor fi cote suplimentare pentru Romania

Iohannis se transforma intr-un presedinte jucator

Recent incheiata reuniune a Consiliului European – cel de primavara- a adus o intelegere mult-sperata in privinta situatiei refugiatilor.

Astfel, s-a ajuns la un acord asupra trimiterii catre Turcia a migrantilor clandestini care ajung in insulele grecesti, fiind insa vorba despre expulzari individuale, nu colective.

Prezent la reuniunea de la Bruxelles, presedintele Iohannis a facut, vinerio, o serie de precizari in privinta acestei intelegeri intre reprezentantii europeni si oficialii turci. „Am agreat o Declaratie UE – Turcia care cuprinde angajamentele reciproce privind gestionarea migratiei. Salut intelegerea la care am ajuns si sper ca aceasta va conduce la reducerea semnificativa sau chiar la stoparea fluxurilor de migranti ilegali care patrund in Uniunea Europeana dinspre Turcia. De asemenea, prin acest acord se va consolida protectia frontierelor externe ale Uniunii”, a subliniat Klaus Iohannis.

Cat priveste implicatiile pe care acest acord le-ar avea asupra tarii noastre, liderul de la Cotroceni e explicat ca intelegerea parafata recent, in cadrul Consiliului European nu presupune cresterea numarului de migranti pe care ii va primi statul roman. „Vreau sa subliniez ca deciziile de astazi nu introduc cote noi, nu introduc cote suplimentare pentru Romania. Aceasta relocare din Turcia in Uniunea Europeana se face in cadrul cotelor care au fost aprobate in anul trecut deja”, a punctat Iohannis.

sursa foto: facebook

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger