Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Precizarile lui Horia Georgescu in privinta SIPA

Precizarile lui Horia Georgescu in privinta SIPA

Autor:

Printre primii care au reactionat in cazul arhivei SIPA, inca inainte cu cateva ore ca Ministerul Justitiei (MJ) sa faca publica lista “vizitatorilor” ei, a fost fostului sef al Agentiei Nationale de Integritate.

 

17157656 10154694742704079 3508506649498135722 o horia 500x500 Precizarile lui Horia Georgescu in privinta SIPAConcret, seara trecuta tarziu, Georgescu a publicat, pe Facebook, o serie de lamuriri, mentionand ca raspunde unor solicitari din directia presei.

Fostul numar 1 din cadrul ANI face referire la faptul ca a facut parte dintr-o comisie SIPA, dar si in ce conditii si-a incheiat activitatea din aceasta postura. “Nu este nici un secret, ca am facut parte din comisia SIPA ( a treia ) ca membru, alaturi de alti colegi din minister asa cum am comunicat public si acum doua saptamani tot la solicitarea unor reprezentati mass-media (ordinele ministirilor de numire si componenta comisiilor au caracter public si pot fi consultate de oricine , la solicitare , in baza legii 544 ) .Activitatea mea in calitate de membru a fost in limita si mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am incheiat activitatea in cadrul comisiei , cand am fost inlocuit de Catalin Predoiu care a numit o alta comisie pentru continuarea activitatilor , dupa numirea sa caministru si detasarea mea la ANI”, a notat Georgescu pe reteaua de socializare.

Joi dimineata, pe site-ul MJ apar precizari cu privire la cele 22 de “vizite” consemnate in tot atatea procese verbale “intocmite „cu ocazia sigilarii/desigilarii spatiilor in care a fost depozitata arhiva””, din cate se mentioneaza din directia ministerului, inainte de a se publica lista numelor – pe care se regasesc si cele al liberalei Iuliei Scantei, vicepresedinte alSenatului, dar si ale lui Tiberiu Ungureanu, Marius Stef sau Nicolae Tiliban.

Va amintim ca arhiva SIPA a fost desfiintata in urma cu 11 ani.

sursa foto: Facebook/Horia Georgescu    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!