AcasăPoliticaPrecizarile lui Ciolos, pe tema vizelor pentru romani, dupa discutiile cu premierul...

Precizarile lui Ciolos, pe tema vizelor pentru romani, dupa discutiile cu premierul canadian

Aflat in Canada, intr-o vizita oficiala a carei principal obiectiv o reprezinta chestiunea eliminarii vizelor pentru romani, premierul Ciolos a facut publice scurte concluzii ale intrevederii pe care a avut-o, deunazi, cu omologul sau, Justin Trudeau.

Seful Guvernului mentioneaza, in cadrul unui mesaj postat pe contul sau de Facebook, dupa o prima intrevedere avuta cu liberalul Trudeau, faptul ca o decizie in acest sens va fi luata in curand. „Ca doua tari prietene am convenit ca trebuie sa aratam o dorinta clara de solutionare a chestiunii liberalizarii vizelor pentru cetatenii romani. Avem ingredientele tehnice la care vom adauga, incepand de azi (miercuri-n.r), o abordare politica comuna pentru o decizie in perioada imediat urmatoare”, a precizat Ciolos, seful Executivului adaugand, in incheierea mesajului sau, si faptul ca „premierul Justin Trudeau si-a aratat deschiderea pentru a lucra impreuna, rapid si eficace in acest sens”. Ramane, asadar, de vazut ce se va intampla, in perioada urmatoare, la acest nivel.

In privinta vizelor, va reamintim faptul ca Romania si Bulgaria sunt singurele state membre ale marii familii europene, UE, in cazul carora Canada inca mentine aceste vize. La polul opus, sunt deja 14 ani de cand cetatenii canadieni pot veni in vizita in Romania fara sa aiba nevoie de vize.

[youtube]ACMEu5Z2s9Y[/youtube]

sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger