AcasăPoliticaPonta vrea acord politic pentru Master Planul pe Transport. Daca nu il...

Ponta vrea acord politic pentru Master Planul pe Transport. Daca nu il aveti, nu are rost sa va apucati de treaba!

La scurta vreme dupa ce s-a semnat, marti dimineata, la Cotroceni, pactul pentru marirea bugetului acordat Apararii, primul-ministru a participat, la Ministerul Transporturilor, la prezentarea prioritatilor de infrastructura rutiera pentru intervalul cuprins intre anul care abia a inceput si anul viitor.

Ocazie cu care Victor Ponta a anuntat ca, in opinia sa, e nevoie de un acord politic, de genul celui pentru Aparare, si in cazul Master Planului pe Transport. Care sa fie discutat cu partidele parlamentare si prezentat sefului statului, iar apoi sa fie respectat „de toata lumea”. „Ca sa avem un Master Plan care va avea succes, trebuie asa cum am facut azi si am semnat toti un acord national pe 10 ani pentru finantarea Apararii, trebuie sa avem un acord pe 10 ani pentru acest Master Plan”, a declarat seful Guvernului.

Un astfel de pact politic, da de inteles primul-ministru, ar reprezenta o garantie ca nu se vor mai repete anumite intarzieri la nivel de proiecte rutiere. „Daca nu il avem, nu are rost sa va apucati de treaba, pentru ca nimeni nu va mai dori sa repete evenimentele tragice. In 2004 s-a semnat Autostrada Transilvania, daca nu se oprea in 2005 (…), acum de la Brasov la Bors era autostrada. Asa avem niste bucatele (…) La fel proiectul Comarnic-Brasov”, a concuzionat seful Guvernului.

Va amintim ca, dupa semnarea pactului pentru Aparare, la Cotroceni, alaturi de presedinte, dar si de ceilalti lideri ai partidelor parlamentare, primul-ministru a participat, la sediul Ministerului Transporturilor, alaturi de ministrul de resort, Ioan Rus, la prezentarea prioritatilor de infrastructura rutiera pentru perioada 2015-2016.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger