AcasăPoliticaPonta sustine ca e dispus sa colaboreze cu presedintele: Nu sunt belicos....

Ponta sustine ca e dispus sa colaboreze cu presedintele: Nu sunt belicos. O sa-i arat respectul pe care mi-l arata si el mie

Un nou episod presarat din plin cu sageti lansate din directia celor doi sefi ai Palatelor s-a consemnat seara trecuta.

Dupa ce seful statului a declarat luni seara, in conferinta sustinuta la Cotroceni, ca i se pare ca in ultima perioada premierul este „foarte belicos”, Victor Ponta n-a stat mult pe ganduri si i-a raspuns primului om in stat, explicand cum stau, din punctul sau de vedere, lucrurile la capitolul comunicare intre reprezentantii celor doua institutii ale statului. „Eu sunt dispus la colaborare cu presedintele Klaus Iohannis si nu sunt «belicos»”, a precizat Ponta, in urma cu scurt timp, pe contul sau de facebook

Iar in conditiile in care, chiar si in situatia in care i se pare ca seful Guvernului e „belicos”, liderul de la Cotroceni e de parere ca aceasta comunicare institutionala dintre cele doua Palate functioneaza, Iohannis dand asigurari ca va avea personal grija ca acest lucru sa se intample si pe mai departe chiar daca, a subliniat presedintele, „unii, din cand in cand, confunda sediul propriu cu locuri precum gara sau altele, unde se foloseste si un limbaj colocvial”, premierul nu a ramas fara replica.

„Voi merge la discutii si ii voi arata respectul pe care mi-l arata si el mie Din pacate domnul Iohannis are des tendinta de a ne trata cu aroganta, «ca stapanul pe iobagi». Dar eu nu-i datorez nimic si nu am de ce sa ma prezint «cu caciula-n mana»!”, a conchis Ponta.

Redam in cele ce urmeaza un pasaj relevant din conferinta de presa a presedinteluio, de luni seara:

Intrebare: „I-ati spus premierului Victor Ponta, care a mers la o trilaterala, ca a mers acolo ca-n vacanta, iar domnia sa v-a spus ca dumneavoastra mergeti la Bruxelles si citez :”ca surda la hora”… O relatie care incepe sa aduca tot mai mult cu cea pe care a avut-o si Traian Basescu. Ce faceti dumneavoastra? Ce propuneti ca imaginea Romaniei sa nu aiba de suferit si sa rezolvati aceste neintelegeri?”

Raspunsul lui Iohannis: „Eu imi fac treaba. Dar in ce priveste afirmatiile facute de prim-ministru, domnul Ponta este foarte belicos in ultima vreme si impresia mea este ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita faptul ca este judecat penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger