AcasăPoliticaPonta sustine ca ar alege sa demisioneze din functia de presedinte, decat...

Ponta sustine ca ar alege sa demisioneze din functia de presedinte, decat sa-l numeasca pe Basescu premier

Explicand ca nu e obligatoriu ca viitorul premier sa fie social-democrat, ci ca e important ca viitorul prim-ministru sa fie sprijinit de coalitie, nu doar de PSD, Ponta a sustinut ca nu se pune problema ca, in cazul in care el va ajunge lider la Cotroceni, actualul sef al statului sa ajunga in fruntea Executivului.

Ca sa fie si mai clar inteles, Ponta a declarat, luni seara, la Romania TV, ca daca va ajunge presedinte, prefera sa demisioneze din functie, decat sa il numeasca premier pe Traian Basescu. „Domnul Basescu nu ajunge (premier – n.r.) pentru ca ar trebui sa-l desemnez eu. Daca va avea 50 la suta plus 1 voi prefera sa demisionez din functia de presedinte decat sa-l numesc pe Traian Basescu„, a explicat seful Guvernului.

Ponta sustine ca nu isi pune problema ca actualul sef al statului sa ajunga la Palatul Victoria, in cazul in care liderul PSD ar castiga prezidentialele din noiembrie.  „Eu cred ca un prim-ministru cu mentalitatea si cu gandirea domnului Basescu este un cosmar, o catastrofa pentru Romania si nu voi semna niciodata cu mana mea asa ceva„, a  concluzionat prezidentiabilul social-democrat.

Traian Basescu a declarat, insa, in cateva randuri, ca nu ia in calcul varianta ca, odata ce  isi incheie mandatul la Cotroceni sa devina premier.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger