AcasăPoliticaPonta si Iohannis si-o dau cu respect!

Ponta si Iohannis si-o dau cu respect!

Victor Ponta este gata sa parieze oricand pe steaua politica a lui Traian Basescu – politician despre care spune ca este cu zeci de capete peste Klaus Iohannis – alias ”surda de la hora”, dupa cum a apreciat, cu cel mai inalt respect, premierul.

Victor Ponta si Klaus Iohannis au reactivat ”razboiul palatelor”

Proaspat reactivat politic, pensionarul Traian Basescu face in continuare toate paralele – afirma convins vechiul sau adversar, Victor Ponta: ”Pe de o parte, va strange voturile si va reprezenta acei alegatori care il votau fie pe C.V. Tudor, fie pe Dan Diaconescu – care este in inchisoare in acest moment. Pe de alta parte, domnul Basescu este din punct de vedere strict politic – nu din alt punct de vedere – de zece ori, de o suta de ori peste Klaus Iohannis si PNL. PNL, cel putin, care va participa in alegeri cu niste lideri jenanti, rusinosi. Din aceasta conjunctura, sigur ca domnul Basescu poate sa fie un actor politic important. Cu atat mai mult PSD-UNPR-ALDE au si datoria, dar si posibilitatea sa castige anul viitor majoritatea si sa guverneze in continuare”. Ceea ce inseamna ca Ponta va pedala in continuare pe marota sa  ”Jos Basescu”.

Asta daca nu cumva elanul electoral al actualului premier va fi curmat, in 2016, de vreo decizie data de Justitie. Revenind in prezentul in care Victor Ponta nu are noroc la presedinti, trebuie spus ca actualul sef al Guvernului a reusit sa ajunga la cutite si cu succesorul lui Basescu – tacutul Klaus Iohannis. Un presedinte care, dupa ce Ponta a spus despre el ca merge la Bruxelles ”ca surda la hora”, l-a acuzat pe premier de comportament ”belicos”. Acesea fiind conditiile, relatia dintre ”surda” de la Cotroceni si ”belicosul” de la Palatul Victoria este una ”institutional complexa”. Caracterizarea ii apartine lui Klaus Iohannis, iar dovada ca aceasta complexitate depaseste imaginatia neofitilor a dat-o Victor Ponta, ieri, dupa vizita facuta la Cotroceni, cand a postat pe Twitter: ”Intalnire cu Presedintele Iohannis — deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare Guvern — Presedintie pentru bunul mers al Romaniei!”. Daca postarea este una serioasa, concluzia este ca a spune despre cineva ca este ca ”surda la hora” sau ca se comporta ”belicos” a devenit culmea respectului reciproc pe malurile Dambovitei.

author avatar
Simona Badulescu
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger