AcasăPoliticaPonta recita poezia lui Basescu

Ponta recita poezia lui Basescu

Ca dovada ca marile spirite se intalnesc la un moment dat, Victor Ponta o ia pe urmele lui Traian Basescu si nu cedeaza ”reflexului firesc” de a-si apara cumnatul in dauna Justitei.

Victor Ponta o ia pe urmele lui Basescu cand vine vorba despre rude cu probleme in Justitie

”Intre reflexul firesc de a-ti apara fratele si consolidarea justitiei, aleg consolidarea justitiei”, declara Traian Basescu, in iunie 2014, dupa ce procurorii il saltasera pe Mircea Basescu intr-o speta in care evolua si binecunoscutul interlop Bercea Mondial. ”Nu o sa joc niciodata scenete de doi bani. Intre justitie si cumnatul meu, aleg justitia”, a declarat zilele acestea si Victor Ponta, parafrazandu-l in fapt pe vechiul sau dusman. Declaratie legata, evident, de Iulian Hertanu – cumnat cu premierul si anchetat (initial in arest preventiv, iar acum in arest la domiciliu) intr-un dosar referitor la fraudarea fondurilor europene. Ponta merge mai departe cu metoda ”copy-paste” dupa Basescu, afirmand public, la fel ca fostul presedinte odinioara, ca nu crede in vinovatia rudei sale: ”M-a marcat foarte tare. Si la nivel personal. Politic pot sa zic ca sunt deja obisnuit. Personal, in conditiile in care s-au spus atat de multe minciuni scurse in presa prin surse. Nu e nimic din ce s-a publicat. (…) Important este ca acel om nu are un nume. Pe el il cheama <<cumnatul lui Ponta>>. Or, el este un om care e casatorit. (…) Nu ar trebui sa stea in inchisoare pentru ca e cumnatul lui Ponta, ci pentru faptele lui”.

Mai usor cu arestul preventiv

Ponta o mai ia o data pe urmele lui Basescu declarandu-se impotriva arestului preventiv. Caz concret: colegul sau de partid Gheorghe Nichita – primarul incapabil sa-si tina singur amanta in frau. Prins de DNA ca-si supraveghea amanta cu ajutorul Politiei iesene, Nichita a scapat, in prima faza, de arestul preventiv prin voia judecatorilor – decizia salutata de seful sau de partid si Guvern. ”Se pune doar problema, in general, pentru ce fapte arestam oamenii, nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat. Ca sa nu spionezi o alta iubita sau de ce?”, i-a luat Ponta apararea lui Nichita, ”uitand” ca spionarea mandrei s-a facut nu cu ajutorul amicilor sau printr-o agentie de detectivi particulari, ci cu ajutorul politistilor platiti din bani publici.

 

author avatar
Simona Badulescu
527 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger