AcasăPoliticaPonta pregateste schimbari in Guvern

Ponta pregateste schimbari in Guvern

Daca tot si-a pus Crin Antonescu poalele USL-ului in cap, Victor Ponta se gandeste sa-si remanieze cabinetul si sa-l faca mai pe gustul pesedistilor.

Premierul Victor Ponta ar prefera un alt ”decor” ministerial

Zvonuri despre remaniere au tot zburdat pe malurile Dambovitei, inca din primavara. De fiecare data, liberalii s-au zburlit atat de rau incat premierul pesedist a lasat-o balta. Cum insa USL a ajuns sa functioneze doar cu cutitele pe masa, momentul pare prielnic pentru o noua incercare, un motiv de scandal in plus nemaifiind de natura a deranja pe cineva. Iar pentru a-si maximaliza sansele, se aude ca Ponta i-a indemnat pe social-democrati s-o lase mai moale cu ripostele in urmatoarele doua – trei saptamani. Timp in care ”dulaii” lui Ponta (asa cum i-a numit, nu demult, Crin Antonescu pe Ilie Sarbu, Vasile Dancu si Ioan Rus) ar trebui sa ignore pe cat se poate ceata liberala si, mai ales, pe impetuosul ei lider.

Liberalii ori zboara, ori se aleg cu praful de pe toba

Culmea este ca nu toti liberalii percep pericolul, ba unii se iluzioneaza ca ar putea profita de situatia lui Liviu Dragnea (pe care DNA l-a trimis in instanta in dosarul ”Referendumul”) pentru a prelua ei ”perla coroanei”, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. De capatat insa, penelistii vor capata doar praful de pe toba, asortat eventual cu vreun minister in minus. Sau chiar cu un sut calculat sa-i propulseze direct in opozitie, dupa cum spera pesedistii mai radicali din fire. Varianta care, desi este negata cu hotarare la nivel oficial, nu este deloc absurda din moment ce PSD-ul a opintit sa-si asigure o majoritate parlamentara fara PNL si a reusit. Culmea e ca pesedistii si-au asigurat deja majoritatea in Senatul condus de liberalul Crin Antonescu, in timp ce la Camera Deputatilor, condusa de pesedistul Valeriu Zgonea, mai trebuie sa achizitioneze cateva ”bucati”.

[poll id=”614″]

author avatar
Simona Badulescu
1.722 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger